Mijn eerste professionele fotoshoot

Odio París. Da’s Spaans voor ik haat Parijs. Maar nee, ik heb geen hekel aan Parijs – Odio París is de naam van mijn klant, een indie band.

Zoals ik al zei, is Odio París is een vierkoppige indie rock groep uit Barcelona.

Credits: cohetesnaranjas

Ongeveer een week geleden gingen we naar Montjuïc voor mijn eerste professionele fotoshoot.

We hadden elkaar een maand eerder ontmoet om te overleggen wat voor foto’s ze precies wilden, aan welke camera en film ze de voorkeur gaven. Ze vertelden me dat ze erg geïnteresseerd waren in de esthetiek van Lomo, maar dat ze geen idee hadden wat de beste keuze was.

Ik vertelde ze dat warm getinte film, zoals Redscale XR 50-200, gecombineerd met een LC-A+ camera voor een geweldig resultaat zou zorgen. Ze konden weinig anders doen dan me op mijn woord vertrouwen.

Op een zaterdagmiddag was het dan zover. De lucht was grijs en het licht was verre van ideaal voor fotoshoots – de twijfel sloeg toe.

We gingen het bos in. Ondanks het weinige licht, was de setting schitterend.

Credits: cohetesnaranjas

Toen bedacht ik me dat het geen kwaad kon om het bos te verlaten en het licht op te zoeken, dus begon ik met het maken van double exposures.

Credits: cohetesnaranjas

Eén van de bandleden zag mijn fotografiestijl niet zo zitten: ik maakte rare bewegingen, draaide de camera voortdurend, nam foto’s over elkaar heen en drukte op kleine knopjes. Of ik geen ‘normale’ foto’s kon maken. Prima natuurlijk, ik kan ook best serieus zijn.

Credits: cohetesnaranjas

Ik besloot ook wat foto’s van veraf te nemen, zodat ze meer hadden om uit te kiezen.

Credits: cohetesnaranjas

De volgende dag was ik niet in de gelegenheid om naar het lab te gaan en ik werd gek van het wachten.

Had ik het wel goed gedaan? Zouden ze het wel leuk vinden? Was er genoeg licht? Had ik de film eigenlijk wel goed in de camera gedaan? Had ik niet beter de flits kunnen gebruiken?

Maandagavond had ik eindelijk het resultaat in handen. Ik was me er erg van bewust dat de band mijn werk misschien niet goed zou vinden, het zijn immers geen typische bandfoto’s.

Maar hun feedback was erg positief, dus mijn eerste fotoshoot was eigenlijk erg goed gegaan. Odio París: bedankt voor jullie vertrouwen!

2011-07-14 #band #music #lifestyle #indie #netherlands #nederland #dutch #holland #nld

More Interesting Articles