Mijn eerste zeven maanden als lomograaf

In dit artikel leg ik uit hoe ik in de wereld van Lomography terecht ben gekomen.

Het begon allemaal in een maand, ik weet niet meer precies wanneer, toen ik in een winkel kwam die vinyl platen en vintage dingen verkocht. In een hoek van de winkel zag ik ineens rare foto’s en camera’s die er heel anders uitzagen dan de camera’s die ik tot dan toe had gezien. Ik vroeg de winkelier wat het was, en toen kreeg ik te horen wat Lomography was.

Enkele maanden later bestelde ik mijn eerste camera, de zwarte Fisheye One. Het duurde twee weken voor ik ’m in huis had, maar toen de doos eenmaal open was maakte ik er gelijk gebruik van.

Het eerste rolletje kwam terug van de ontwikkelaar en ik vond de foto’s echt waanzinnig.

Credits: electricsick

Een paar maanden daarna heb ik een ActionSampler gekocht, omdat ik gefascineerd was geraakt door de multilens camera.

Credits: electricsick

Mijn derde camera was een Smena Symbol.

Credits: electricsick

Hierna heb ik geen nieuwe camera meer gekocht. Ik heb nog wel geëxperimenteerd, en dat ging hopeloos fout, maar uiteindelijk was ik toch tevreden met het resultaat.

Credits: electricsick

Deze zeven maanden zijn echt geweldig geweest. Ik wil toch weer een nieuwe camera kopen, misschien een Holga of een Diana F+. Ik ga ook een blog beginnen om mijn analoge avonturen op vast te leggen. Bedankt dat je dit artikel wilde lezen, en sorry dat er zoveel tekst in staat! :)

written by electricsick on 2011-07-15 #lifestyle #smena-symbol #lomography #actionsampler #fisheye #nederland #dutch #holland #nld #geschiedenis #analoge-levensstijl
translated by rrrauw

More Interesting Articles