Een surfy recap van MadNes 2011

6

Met hele fijne herinneringen in ons achterhoofd en nog steeds zand tussen onze tenen blikken we terug op een te gek MadNes festival 2011. Was je erbij? Lucky you! Was je er niet bij? Zonde, maar guess what – volgend jaar weer een kans! Lees gauw verder en geniet van de prachtige plaatjes én ons eerste LomoMatrix filmpje van Nederlandse bodem!

Dude chillend met z’n haar in de wind en de RHCP door z’n iPod speakers

Maandag 20 juni voelt alweer weken geleden. Dat was de dag waarop we door Peter en Steven van MadNes last minute aan het festivalprogramma werden toegevoegd. Lomography en MadNes leek én bleek the perfect match. Met een toffe stand, 3 workshops, een LomoMatrix en honderden waanzinnige foto’s was het een geslaagd evenement!

Donderdagavond – final check. Hebben we alle camera’s? Films? Posters? Stickers? Oh yeah, we’re ready to go. Vrijdagochtend in de wagen richting Station Weesp, waar Stephan en Niels vol bepakt – alsof ze een wereldreis gingen maken – en met super veel zin al stonden te wachten. Bagage in de kleine AX gepropt, subwoofer aan en met LC-A+'s in de aanslag onze weg richting het noorden opgezocht. Cruisend in de regen vroegen we ons af waar we aan begonnen waren, maar ergens ver weg moest en zou de zon schijen – op Ameland!

En óf de zon ging schijnen! Kaartjes gekocht, de pont op en met veel te dure koffie, schreeuwende baby’s en La Sardina camera's stand by, maakten we de overtocht naar het pittoreske Ameland. De lokale busschauffeur bracht ons met alle liefde naar het festival. Toch lieve mensen daar op Ameland. Het vinden van de weg naar de camping kon moeilijker, want bij het uitstappen hoorden we de beats van de camping DJ al onze kant op waaien. Geert Jan Kap – van de MadNes crew – stond ons op te wachten met z’n brede smile op zijn face. Hij had er zin in!

Vét blij met z’n nieuwe Fisheye camera

Tentje opgezet, eerste blik Monster energy drink in onze mik en klaar voor een classic avond op het strand. Het festivalterrein was maximaal gezellig aangekleed en opgebouwd.

Ritje in de draaimolen…

…hapje tapas bij zonsondergang…

…snapshots schieten van stoere skaterboys in de halfpipe…

…en crowdsurfen in de partytent.

Dat MadNes volk weet héél goed hoe ze een feestje kan bouwen!

Vroeg in de ochtend baanden de echte diehards zich een weg richting de breaks, terwijl anderen hun roes keihard aan het uitsnurken waren en wij ons opmaakten voor een dag workshoppen op het festivalterrein. In de tent – die nog lekker naar bier stonk – werden alle clinic stands opgebouwd. Ook wij kregen een plekje toegewezen en konden onze eigen gang gaan. Hoppa, 2 banken erbij, tafeltje gefixt en een paar series lomoshots aan de muur opgehangen. Lomography Nederland was represented!

…en Maaike was zo lief om ons een handje te helpen.

Alle workshops waren diezelfde week al in no time vol geboekt, dus een flinke opkomst van Lomography fans hadden we al zien aankomen. Toch bleek er meer animo dan verwacht. Heel tof en gezellig!

Zaterdag 25 juni gaven we 3 Diana F+ workshops, aan in totaal 45 fanatieke lomografen. Iedere workshop deelnemer leverde na de workshop zijn of haar rolletje bij ons in. Deze zijn vervolgens de afgelopen weken door ons lab team in Wenen (hoofdkantoor) ontwikkeld en gescand. Wij hebben een exclusieve MadNes LomoHome aangemaakt waar iedere lomograaf zijn eigen foto’s kan vinden. Klik op ‘albums’ en bekijk/download daar je zelfgemaakte lomo shots! De link naar je album kan je vervolgens ook naar al je vrienden en familie sturen, om zo trots je eigen lomo shots te laten zien!

De zaterdag met heeeel veeeel foto’s, gezelligheid en leuke mensen vloog voorbij. Opeens was het weer avond en tijd voor het volgende keiharde feestje. De snorren werden opgeplakt, het bier vloeide rijkelijk en de muziek was meer dan aan. Rock on!

…en Madri had het heel gezellig met Donavon.

Waar het zaterdagochtend miezerde en de zon ver te zoeken was, bleek zondag het tegenovergestelde. De bikini’s en zwembroeken konden uit de tas worden gehaald en de zonnebrillen op. Summertime @ Ameland!

Met een extra workshop – ingelast vanwege maximale animo – én natuurlijk de veelbelovende LomoMatrix, was de zondag misschien wel ons hoogtepunt van dit festival.

Maar LomoMatrix?? Wat the hell is dat? Dat gaan we je eens haarfijn uitleggen. Je neemt 15 lomografen. Ieder bewapend met een 35mm Lomography camera en een lege film. Deze zet je in een kring op een grote open plek. Vervolgens probeert iedereen even ver van elkaar af te staan en tegelijkertijd op het midden van de cirkel te richten. Daar staat iemand met een vette move die door iedereen in de kring precies op hetzelfde moment wordt gefotografeerd. De foto’s worden nadien achter elkaar gelegd en met een montage programma herhaaldelijk in beweging gebracht. Wat krijg je dan? Precies – een Matrix-achtige weergave van de actie in kwestie! Op het strand van Ameland hebben wij een paar hele toffe moves vastgelegd en bewerkt in een nóg toffer filmpje. Zet je speakers op tien en geniet van onze eerste echte Nederlandse LomoMatrix!

of voor Vimeo liefhebbers:

Niet geheel onbelangrijk – de montage credits gaan naar de fanatieke lomografen Sjaak & Nout die nadien voor ons hard aan de slag zijn gegaan om deze mega toffe creatie in elkaar te zetten. Viva Sjaak & Nout!
De muziek in dit filmpje is een track van onze Nederlandse Lomo Amigos Go Back To The Zoo. Zij waren zo aardig om ons gebruikersrechten van hun singeltje Beam Me Up te geven voor dit filmpje. Bedankt heren!

Aan alles komt een einde, zo ook aan dit fantastische weekendje op Ameland. Alle dank gaat uit naar de crew van het MadNes festival, Stephan, Niels, Maaike, de workshopdeelnemers en natuurlijk alle andere de bezoekers die samen het festival helemaal af maakten. Tot volgend jaar!

Team Lomography Nederland

Geniet hier nog van een fijne selectie MadNes foto’s:

written by mrmaart on 2011-07-13 #news #festival #skate #workshop #surf #wave #flip-flops #matrix #strand #beach #amsterdam #halfpipe #diana #slippers #nederland #dutch #holland #bier #ameland #feest #lomomatrix #duinen #nld #sardina #draaimolen #lomographynld #madnes #honden

6 Comments

 1. marissa
  marissa ·

  Echt superleuk! Door het artikel zou ik willen dat ik erbij was geweest.. :)

 2. marissa
  marissa ·

  Oh en door de foto's en het filmpje natuurlijk al helemaal!

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  Be there volgend jaar Marissa! Dan gaan we met een massive Lomo-bus vol toffe lomografen! :)

 4. marissa
  marissa ·

  Tof! Count me in!

 5. pinkpix
  pinkpix ·

  Dit gaat ook duidelijk op mijn agenda van 2012!

 6. kamiraze
  kamiraze ·

  Filmpje geeft perfect de sfeer weer! Ik wil volgend jaar weer, best festival ever!

More Interesting Articles