De Gaasperplas, een verscholen paradijsje

Verstopt aan het uiteinde van Amsterdam Zuidoost (jaja, die welbekende Bijlmer) ligt een door mensenhanden in elkaar geflanst meertje, de Gaasperplas. Een klein paradijsje verstopt achter alle hoogbouw waar je – zeker op zomerse dagen – heerlijk kunt relaxen met vrienden.

Foto door PretletterP

Een kleine 3 weken geleden vroeg mijn vriend of ik zin had om mee te gaan naar de Gaasperplas, zijn beste maat zou zijn verjaardag daar vieren middels een Zuid Afrikaanse Braai (Barbecue) met relax momenten. Aangezien ik mijn nieuwe Diana F+ inmiddels een weekje had en nog moest uittesten hoe deze met de 35mm achterkant werkt was dit pareltje met me mee.

Foto’s door PretletterP

Na een eindje gewandeld te hebben om het meer heen, zagen we de BBQ locatie liggen. Woohoo, dood dier, bier en gezelligheid! Het fijne van de Gaasperplas is dat je er op aangegeven plekken, een vuurtje mag stoken. Heerlijke gelegenheid om vol in de zon, aan het randje van Zuidoost te vertoeven en een hamburgertje of kippenpootje te nuttigen.

Foto door PretletterP

De maat van mijn vriend had nog een doos met sterke verhalen over de Gaasperplas, met name op het gebied van vissen. Het natuurgebied aldaar is namelijk ook zeer geschikt voor de visfanaten onder ons. Nu doet het mij persoonlijk weinig, met een haakje een beest uit het water hengelen, maar zijn gepassioneerde vertelmoment met betrekking tot de vangst van een (naar wat ik moet geloven ENORME) snoekbaars waren zo in het zomerse zonnetje erg leuk.

Foto door PretletterP

De Gaasperplas is zeker een aanrader, je kunt er heerlijk vertoeven in de zon, of schaduw dankzij alle bomen die er staan, en je hoeft je niet te irriteren aan de hoeveelheid mensen die je bijvoorbeeld op elkaar gestapeld ziet in het Vondelpark.

written by pretletterp on 2011-07-15 #places #lake #bbq #barbecue #location #amsterdam #picknick #nederland #dutch #holland #meer #zomer #select-type-of-location #nld #escape-from-the-city #gaasperplas #zuidoost #020 #vissen

More Interesting Articles