Een ode aan mijn vader

Ik kan wel zeggen dat mijn vader de analoge levensstijl leeft!

Mijn vader leeft écht de analoge levensstijl. Hoezo, vraag je je misschien af?

Hij is in 1947 geboren, en tijdens zijn jongere jaren was alles analoog. Het speelgoed waar hij mee speelde was van hout en handgemaakt, en een oud fietswiel en een stok betekende vaak uren speelplezier.

Toen hij het leger inging, moest hij tijdens de Portugese Koloniale oorlog naar Angola. In deze oorlog maakte mijn vader heel veel foto’s en omdat hij een vergroter tot zijn beschikking had, kon hij de foto’s afdrukken en naar mijn moeder opsturen.

Een paar jaar later kreeg mijn vader een Olympus Trip 35. Ik weet nog goed hoe blij hij was om met nieuwe foto’s thuis te komen. Meestal gebruikte hij dia-film, dus als hij de diaprojector aansloot wisten wij dat het een geweldige avond zou worden met foto’s van onze verjaardagen of vakanties.

Tegenwoordig werkt mijn vader in een lokaal buurthuis (Sport Império Marinhense) waar hij scenarios schrijft voor de theatergroep, of het buurthuis versiert met verf of kunststof beelden voor de feestjes die er gegeven worden.

Soms, en alleen voor vrienden, maakt hij kunststof beelden voor kinderfeestjes.

Ik kan wel zeggen dat mijn vader dus echt het analoge leven leidt!

written by bongofury on 2011-07-15 #lifestyle #portugal #nederland #dutch #holland #bongofury #vader #nld #analoog #levensstijl #ode
translated by rrrauw

More Interesting Articles