Het rock'n'roll leven van amigos Go Back To The Zoo

We zijn vriendjes geworden met Cas, Bram, Teun, Lars en Remy. Wat begon met een Fisheye2 en Ringflash eindigde in iets heel anders. De mannen van Go Back To The Zoo hebben wederom laten zien dat ze een true Rock’n’Roll leven leiden. Waarom? Lees hier het interview met de bijbehorende plaatjes en ontdek zelf wat ze de afgelopen maanden hebben uitgespookt.

v.l.n.r. Teun, Lars, Cas, Bram

Naam Go Back To The Zoo (Cas, Bram, Teun, Lars en manager Remy)
Stad: Amsterdam
Land: Nederland

Vertel de community iets over jezelf. Wat doen jullie in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Wij zijn Cas, Bram, Teun, Lars en Remy van Go Back To The Zoo. We schrijven poprocksongs met invloeden uit Britse sferen. We proberen de liedjes toegankelijk en dansbaar te maken zonder ingewikkeld gepiel of effectjes. Gewoon met twee gitaren, bas en drums. Hier verdienen we ons brood mee en hopen daar nog lang mee door te gaan.

Jullie Lomography avontuur begon vlak voor jullie eerste Amerika trip naar het SXSW festival. Hoe hebben jullie Lomography ervaren?
Cas – Nou, ik kwam er onlangs achter dat mijn Lomography ervaring al veel eerder begonnen is. Mijn vriendin Marian heeft op onze allereerste date – 6 jaar geleden – een foto van mij genomen met een POP9. Maar los van dat vonden we het heel vet om met Lomography camera’s foto’s te maken, omdat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren. Die Fisheye 2 versterkt dat element alleen maar meer. Je gaat ook al gauw experimenteren met de dubbele exposures. Dat is heel goed gelukt op die foto waar ik wel een pruik op heb en toch ook weer niet. Het is een rare foto geworden, maar daarom ook heel vet.
Lars – In Amerika was het ook altijd een battle wie dat ding om zijn nek mocht hangen omdat het een hele toffe accessoire is.

MX met Cas en zijn pruik

Kunnen jullie kort vertellen wat er in Amerika is gebeurd en wie de camera voor het laatst gezien heeft?
Cas – Je kent toch wel het idee dat je spullen zo goed mogelijk wilt opbergen om ze uiteindelijk niet kwijt te raken? En dat je ze dan alsnog kwijt raakt? Dat is precies wat er bij ons gebeurd is. Het begon op een cowboybeurs waar we een lucky penny gingen slaan. Na vertrek realiseerde ik me dat de Fisheye 2 nog op dat apparaat stond en heb ik hem gelukkig op tijd terug kunnen vinden.
Helaas is het uiteindelijk toch mis gegaan. In onze huurauto hadden we een vakje tussen de twee voorste stoelen waar we de camera en rolletjes in bewaarden. Bij het inleveren van de auto zijn we helemaal vergeten de camera uit dat vakje te halen. Dat was redelijk jammer. Weg camera, weg rolletjes, einde Lomography avontuur.

Remy bij SXSW

Maar hoe gaan jullie dan om met spullen?
Cas – Dat is dus ons probleem, of eigenlijk is het geen probleem. We zijn niet gehecht aan spullen. Gitaren is een ander verhaal, want daar passen gelukkig andere mensen op. Maar Teun en Bram raken bijvoorbeeld wekelijks hun sleutels en telefoons kwijt. Bij de camera was het onduidelijk wie er verantwoordelijk voor was. Misschien hadden we hem toch aan Remy moeten geven…

Kunnen jullie omschrijven wat de slechtste eigenschap van de band is?
Lars – Haha, we zijn inderdaad vrij rommelig. Ook met administratie en het digitaal opslaan van opgenomen tracks. Onze harde schijf is één grote chaos. Nadat we een liedje opgenomen hebben, veranderd iedereen altijd de bestandsnaam waardoor we de track later nooit meer terug kunnen vinden.

Lars

Wie is het meest dominant in de band?
Lars – Eigenlijk niemand. Iedereen is even dominant en dat is de kracht van de band. Als iemand omhoog springt, trekken de anderen hem weer naar beneden. Uiteindelijk proberen we elkaar te overtuigen om een bepaalde keuze te maken en dan zijn we het vrij snel collectief eens. Wat we ook doen, het lukt altijd. Maar heftige discussies gaan hier vaak wel aan vooraf. Het uiteindelijke idee is dat we allemaal precies hetzelfde willen.
Cas – Eigenlijk komt het altijd neer op schikken. Discussies om welk bier we in de kleedkamer hebben maken mij geen reet uit. Als het maar geen Dommelsch is. Maar bij muziek ligt het anders. We kunnen dagenlang discussiëren over een klein kut detail, en uiteindelijk is het eerste wat we hadden bedacht toch altijd het vetst. Dat was namelijk natuurlijk en spontaan.

Als je foto selectie een soundtrack moest krijgen, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artiesten graag)
Rolling Stones – Can’t you hear me knockin’
Smith Westerns – Weekend
Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – Home

Teun

Hoe ziet een normale dag in het leven van Go Back To The Zoo eruit?
Lars – Een dag zoals vandaag begint met wakker worden en saaie dingen doen. Bas en versterkers ophalen en dan met onze bus een rondje door het Vondelpark rijden en angehouden worden door de parkeerwacht. Dat soort simpele maar hilarische dingen. Maar over het algemeen zijn we voortdurend bezig met muziek. In de studio of thuis muziek maken en soms voor promotie redenen naar radio en tv. ‘s Avonds natuurlijk drinken, daar gaat het dan vaak mis, maar hoort wel bij het rock’n’roll leven. We kijken graag naar andere bandjes. Zoals onlangs Eels in Paradiso, maar ook Nederlandse bandjes als Mozes and the Firstborn en Alamo Race Track vinden we heel tof om live te zien.

Wat zijn jullie plannen voor het buitenland?
Cas – Duitsland ligt natuurlijk het dichtste bij en is de derde muziekmarkt ter wereld. Voor ons daarom voor de hand liggend om naar toe te gaan. Deze zomer spelen we daar een aantal festivals en optredens. Maar wil je in Duitsland doorbreken, zal je op verschillende plekken moeten spelen. Ze hebben niet één 3FM, maar meerdere regio’s met ieder een eigen radio station. Benny Blisto – ons album – komt daar begin volgend jaar uit.

GBTTZ live @ Tivoli

Wat is jullie advies voor toekomstige Fisheye 2 fotografen?
Lars – Niet te veel nadenken, gewoon veel schieten en niet kwijtraken.
Cas – Zorg voor veel licht, lekker flitsen en heel dichtbij schieten. Maar vooral dronken foto’s maken. Dat is één van de belangrijke dingen. Rook doet het ook altijd goed. Dat maakt de foto spannend. En neem je camera overal mee naar toe. Dan kan je altijd meteen een foto ergens van maken. Je legt iets vast wat er naast hetgeen gebeurt wat je eigenlijk vast moet leggen. Dat je dan nadien de foto terug ziet en zegt – daarnaast, daar gebeurde toen zo iets vets!

In verband met het vroegtijdige verlies van de Fisheye 2 hebben we zelf een paar extra foto’s van de band gemaakt. Met o.a. dank aan Maarten van Riel. Bekijk hier de selectie!

Volg de band via Twitter, Facebook en check hun eigen website.

written by mrmaart on 2011-07-10 #people #lomo-amigo #electric #nederland #dutch #holland #lomoamigo #nld #gbttz #lomography-gallery-store-amsterdam

More Interesting Articles