De geschiedenis van de La Sardina

De La Sardina camera is het nieuwste lid van de Lomography familie. Maar wist je dat het design zijn roots vind bij een aantal super schaarse camera’s uit de jaren dertig van de vorige eeuw? Lees gauw verder!

Lang geleden, in de jaren dertig van de vorige eeuw, lanceerde de Irwin Corporation een serie camera’s die we nu beschouwen als de overgrootouders van onze La Sardina camera. De Kandor Candid camera stond om zijn klassieke ontwerp in de vorm van een sardine blikje. Alleen dan gevuld met een camera ipv sardientjes!

Deze originele ‘Candid Camera’s’ gebruikten een 127 formaat film. Een zeldzaam soort film dat nu zo goed als uitgestorven is, maar razend populair was onder de amateur fotografen in de jaren 1950. Irwin Corp. verkocht deze camera’s voornamelijk via drogisterijen en ‘dim stores’.

De Irwin Corporation produceerden een aantal van dit soort camera’s. Waaronder de Lark, de Komet en de Kandor Junior!

De Kandor versie kostte in 1940 ongeveer $2.98 back; terwijl de Lark ongeveer $1.49 kostte. Een luxere versie was zelfs beschikbaar voor het minuscule bedrag van $4.95! Een andere bedrijf – bekend als Sunbeam Camera Company – produceerde een ander soortgelijke sardientjes camera, welbekend als de Sunbeam Minicam!

Ruim 70 jaar later is dit innovatieve en spannende design weer tot leven gebracht….de La Sardina! Met te gekke Lomography eigenschappen is deze camera ontwikkeld voor eindeloos veel experimenteel plezier!

Lees hier alles over de La Sardina
Of grijp zelf een vers exemplaar in onze online shop

written by devoncaulfield on 2011-07-05 #lifestyle #dutch #nld #geschiedenis #la-sardina-history-camera-information-irwin-kandor-candid-lasardina-holland
translated by mrmaart

More Interesting Articles