Een persmap in een camera!

Een Nederlands meubeldesign bedrijf heeft een analoog juweeltje van een persmap uitgebracht.

In plaats van de oude vertrouwde map had De Vorm, een bedrijf dat duurzame en eco-vriendelijke meubels ontwerpt, hun persmap in een wat origineler jasje gestoken; plastic speelgoed camera’s.

Maar de camera’s zijn geen echte camera’s – het zijn old school View-Masters! Met de hulp van de originele makers van het speelgoed Plastiskop maakten zij een foto apparaat model waarin enkele dia’s zaten van De Vorms meest recente collectie.

Foto’s via notcot.com

De mensen van De Vorm hebben vast moeite gehad met het kiezen uit Plastiskops analoge reeks View-Master modellen. Naast het foto apparaat, biedt het Duitse bedrijf de keuze uit vintage TV, verrekijkers en schilderachtige plastic bodies. Maar we twijfelen er niet aan dat de nieuwe populariteit rondom analoge fotografie invloed heeft gehad op hun keuze.

Toen we in de wandelgangen hoorden hoe erg de bezoekers van De Vorms showroom onder de indruk waren van de “gratis” camera’s, konden we onze oren niet geloven. Alhoewel plastic camera’s erom bekend staan goedkoop te zijn, leek het te mooi om waar te zijn dat ze ergens gratis werden weggegeven. Wat het ook is, tenzij je liever naar De Vorms persmateriaal kijkt in plaats van foto’s te schieten.

written by sleepswimming on 2011-07-15 #news #analogue #lomography #nederland #dutch #holland #news #plastic-toy-camera #nld #press-kit #de-vorm

More Interesting Articles