De kunst van het blokje

Artiest Nathan Sawaya herontdekte LEGO na de universiteit. Niet als speelgoed, maar als een kunstvorm.

We hoorden het eerst over Nathan Sawaya’s werk toen hij een anatomisch correct menselijk hart had gebouwd van LEGO blokjes. En niet voor de lol, maar zodat het Rady Kinderziekenhuis in San Diego, Californië het kon gebruiken.

Toen we zijn portfolio nog eens beter bekeken, kwamen we erachter dat veel van zijn projecten nobel zijn. Om een voorbeeld te noemen, een leeuw voor de New York Public Library die was neergezet voor de hoofdingang van de bibliotheek ter ere van het 100-jarig bestaan.

En als onderdeel van de LEGO Builders of Tomorrow campagne bouwde hij de stad New Orleans met behulp van tekeningen die de campagne ontving van kinderen vanuit heel het land.

Maar de LEGO-bouwende expert bouwt soms ook voor minder serieuze redenen. Zie hier een gigantisch LEGO beeld van een glas melk en een koekje, waarvan hij beweert dat hij het in opdracht heeft gemaakt van iemand die de kleine dingen van het leven waardeert – de Kerstman!

Foto’s via Nathan Sawaya

Nathan Sawaya is momenteel op tour in Noord Amerikaanse museums met een show genaamd “The Art of the Brick.” Het bevat beelden gemaakt van ongeveer 100 miljoen LEGO stenen. Hij is geboren en getogen in New York City. Voor meer informatie, ga je naar www.brickartist.com.

written by sleepswimming on 2011-07-15 #news #art #lego #new-york #lomography #nederland #dutch #holland #news #nld #toy-bricks #nathan-sawaya
translated by dkformsma

More Interesting Articles