Vicuna schiet met de La Sardina

We konden niet wachten om Vicuna’s Sardina foto’s te zien en jullie mening over onze nieuwste camera te horen. Lees verder en bekijk de prachtige foto’s van Frans-Polynesië in redscale, Sensia en nog veel meer.

Credits: vicuna

Alias: Vicuna

Bio:
Ik ben een gespassioneerde liefhebber van analoog sinds 1996 en schiet met Lomography sinds 2004. Ik woon op een prachtig klein eilandje genaamd Raiatea (Frans-Polynesië) dat midden in de Stille Oceaan ligt.

Foto’s van Vicuna

Wat vind je het leukste aan de La Sardina?
Ik ben het meeste onder de indruk van het zakformaat en de eenvoud van de camera. Je hebt er geen technische kennis voor nodig, hij heeft weinig instellingen en een grote wijde lens waarmee je vrij kunt schieten zonder er veel bij te hoeven nadenken. Het sardineblikjes design is ook erg schattig.

Credits: vicuna

Hoe zou jij de La Sardina in vijf woorden beschrijven?
Groothoek, simpel, leuk, intuïtief en schattig.

Wat was de vreemdste, grappigste, of simpelweg meest geweldige Lomografische moment tot nu toe?
Toen ik wat foto’s maakte van kinderen die van een pier sprongen, maakte het design van de camera ze direct nieuwsgierig en wilden ze de foto’s meteen zien. Toen ik ze vertelde dat het een anologe camera was zei een meisje: “Maar er is een USB-poort om de foto’s op de computer te zetten?” Ik vroeg me af waar zij een USB-poort zag, maar ze bedoelde de flitser aansluiting… Ik legde uit dat de foto’s in het rolletje zaten en dat het een tijdje duurt voordat je de foto’s kunt zien… Ze was erg verrast dat het ook mogelijk was om niet digitale foto’s te maken…

Credits: vicuna

Wat is je advies voor toekomstige La Sardina fotografen?
Het is zo makkelijk en zo leuk om kiekjes te schieten met de La Sardina, de Lomo-regel “Niet denken, maar schieten” past perfect bij deze camera. En vergeet niet om de mix knop te gebruiken om prachtige dubbel belichte foto’s te maken!

Foto’s geschoten door Vicuna

written by tomas_bates on 2011-07-15 #lifestyle #analogue #heinz #camera #can #vicuna #lomography #nederland #dutch #holland #la #sardine #nld #sardina #lasardina #stephane
translated by dkformsma

More Interesting Articles