Click, Picture, Share, Like, Next - Foam Lab

Maak kennis met onze 7 nieuwe Lomo Amigos in spé – het Foam Lab team. Zij experimenteren voor het Fotografiemuseum Amsterdam en organiseren het hele jaar door toffe evenementen. Lees gauw de recap van hun eerste evenement Coup en ontdek nog veel meer.

We introduceren – Eelke, Erik, Fenna, Hugo, Jerry, Liset & Rosa a.k.a. Foam Lab zijn een groep jonge fotografiefanaten die dit jaar allerlei spannende evenementen organiseren in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Lomography valt goed in de smaak bij de Foamlabbers en daarom kunnen we met trots melden dat het hele Foam Lab team Lomo Amigos in spé zijn. Tot aan het einde van 2011 zullen we iedere maand een Foamlabber als Lomo Amigo presenteren. Daarnaast houden we jullie via de nieuws rubriek in dit magazine op de hoogte van alle Foam Lab evenementen die dit interessante collectief organiseren. Waarvan onlangs het eerste event een feit was – Coup op 8 juni 2011.

A Foam Lab Lunch

Het eerste Foam Lab evenement was een 24 uurs overname van Antiphotojournalism. Met hulp van zelf gekozen fotografen, journalisten, kunstenaars en muzikanten gaven de foamlabbers hun eigen draai aan de tentoonstelling. De oorspronkelijk expositie met de 180 graden draai van de fotograaf is een sterk concept. Foam Lab wilde dit de laatste dag nog duidelijker maker en nam de expositie op een eigenzinnige manier over.

Rosa en Jerry heten je welkom bij Coup

Tijdens Coup speelde het bandje The Secret Love Parade muziek geïnspireerd op The Funeral Train, street artist Sander Polderman heeft tekeningen op de muren gemaakt, Joost Stokhof gaf een workshop over zijn kranten collages en zo waren er nog vele andere spannende interventies. Er was een protestlied te horen van Thijs Maas en er werden person-to-person vragen over de grenzen van fotojournalistiek aan de bezoeker gesteld. Deze werden vast gelegd met Lomography instant foto’s. Op de dag zelf kon je ontbijten met Hans Aarsman, waren er exclusieve tours door Dirk-Jan Visser, Chris de Bode en GUP Magazine chief-editor Eric Vroons. De dag eindigde dansend met de dj’s Future Vintage, The Heykids en HOMEWORK.

Ontbijten met Hans Aarsman
Interventie door Sander Polderman

Foam Lab wil jonge fotografieliefhebbers ontmoeten via verschillende wegen en evenementen. Niet alleen in Amsterdam tijdens de Foam Lab evenementen, maar ook via de beschikbare online kanalen. Bijvoorbeeld door middel van een online Safari waarbij we lomografen en alle andere (amateur)fotografen uitdagen om te gaan fotograferen. Het eerstvolgende evenement wordt een onderzoek naar de relatie tussen musea en sociale netwerken. Foam Lab stelt zichzef de vraag: “Waarom spendeer je wel vele uren per dag op het web en niet in het museum?” Iedereen is uitgenodigd om op 26 augustus langs te komen bij Flickr Op: Foam is jouw sociale netwerk en kennis maken met de Foamlabbers. Dit evenement vindt plaats tijdens Anton Corbijn’s Inwards and Onwards tentoonstelling en de entree van Flickr Op: Foam is jouw sociale netwerk is €5.

Voor meer informatie over Foam Lab check hun eigen website, LomoHome en volg ze via Facebook en Twitter.

Bekijk hier een selectie instant foto’s die tijdens Coup zijn geschoten:

written by mrmaart on 2011-06-30 #news #lomo-amigo #foam #amigo #april #amsterdam #netherlands #diana-f #instant-back #nederland #dutch #foamlab #coup #2011 #nld #gup-magazine #hans-aarsman #the-secret-love-parade #the-funeral-train #sander-polderman #joost-stokhof #dirk-jan-visser #thijs-maas #future-vintage

More Interesting Articles