Haakmanie & Lomografie

2

Een van de wazige projecten die ik opgestart heb om maar niet naar mijn scriptie te kijken is leren haken. De eerste avond nog onder veel gevloek en getier en met het idee dat het toch niks zou gaan worden. Maar inmiddels ben ik een maandje verder, is die scriptie af (ik ben afgestudeerd!) en haak ik me nog steeds een slag in de rondte.

Als afstudeercadeau heb ik mezelf een Lomo Diana F+ CMYK gegeven. Ik wilde al dik 5 jaar weer een lomography toestel, nadat mijn Actionsampler ergens in 2002 overleden was. Maar ja, dan wil ik wel een heel compleet pakketje, en dat is duur, blablabla.

Maar! Afgestudeerd, dus ik verdiende wel een cadeau! Gisteren kwam het pakje (nou ja, zeg maar de enorme DOOSCH) van Lomography.com eindelijk binnen, WOOHOO! Omgekieperd op de bank en daarna heb ik blij zitten puzzelen en lezen.

Toch de verleiding niet kunnen weerstaan en met een 120 800 ISO filmpje, flitser en een veelvoud aan lenzen achter James Tiberius Kirk aan gerend door het huis. Grappig genoeg is mijn harige vriend niet bang voor de flitser en vind hij snuffelen aan de lenzen prima. Wat vooral bij de Fisheye Lens een leuk effect geeft.

Een van de dingen die ik als paranoide control freak gelijk wilde aanpassen was het feit dat ik open en bloot met de camera om mijn nek zou moeten lopen. De plastic strap die er bij zit ziet er uit alsof hij al vrij snel in mijn nek zou gaan snijden, dus daar moet een tasje omheen! Hoe los ik dat toch op zonder gelijk met een debiel duur ding erbij te moeten kopen?

Ohja! Ik haakte! Even rondneuzen in mijn hoeveelheid katoen wees uit dat ik de perfecte kleurencombinatie (geel, magenta, blauw) gewoon heb Gisteravond dus steken opgezet voor een Granny Strap zoals Futuregirl deze zo enorm goed omschrijft op haar blog. In het midden geel, daarna de magenta en als laatste de blauwe wol gebruikt. Het tasje dat er onder komt te hangen moet ik nog aan beginnen maar wordt gebaseerd op de Granny Stripe van Attic24

Al met al weet ik deze 2 creatieve doch ‘retro’ passies leuk met elkaar te combineren. En ik zal er voor zorgen dat ik een paar foto’s maak van de tas zodra hij af is, uiteraard met mijn Diana ;)

written by pretletterp on 2011-07-05 #lifestyle #nederlands #lomografie #haken #creatief

2 Comments

 1. yarah
  yarah ·

  Wat een leuk idee! Succes ermee, ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

 2. pretletterp
  pretletterp ·

  Dank je! De 'buitenkant' van de tas is inmiddels af; instagr.am/p/G5FP9
  Morgen een stofje en schuimrubber kopen voor de binnenvoering ;)

More Interesting Articles