Antwerpen, België

Antwerpen is een prachtige stad in het noorden van België, een leuke plek voor van alles!

Antwerpen is de één na belangrijkste stad in België. De stadsnaam is afkomstig van een legende over Brabo Silvio, vanwie er ook een standbeeld op de Grote Markt staat. De legende vertelt dat er een reus met de naam Druoon Antigoon in de rivier leefde en tol eiste als de schepen wouden passeren. Als een schip niet wou betalen, hakte de reus een hand van de kapitein af en gooide deze in de rivier de Schelde. Op een dag was een romeinse centurion dit beu, hakte hij zelf de hand van de reus af en gooide dit in de rivier. Dit merk je ook in de naam van Antwerpen, namelijk Ant=hand en Werpen=gooien.

De haven van Antwerpen, zo’n vijftig kilometer van de zee, is één van de grootste van Europa en dient zowel voor het exporteren als importeren van goederen naar België en andere landen.

In het centrum zijn er vele cafés waar je, onder andere, kan genieten van het stadsbier, De Koninck. In het straatje aan de linkerkant van de kathedraal is er een café dat een bierkaart heeft met meer dan 150 verschillende soorten. Iets anders leuks om te bezoeken is de havensbuurt, dicht bij het historisch centrum, waar je verschillende types boten kunt zien, zowel voor transport als recreatie, en dit in een gratis tentoonstelling.

Zo, Antwerpen is gewoon een leuke plaats om iets te eten, drinken, te wandelen in de haven of om te genieten van de zon aan de rivier.

written by lomo_bernis on 2011-07-15 #places #fun #haven #location #antwerpen #dutch #stad #vakantie #cultuur #belgie
translated by moodswingbaby

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles