Lomo LC-Wide prestatie test

In eerste instantie had ik wat moeite met het kiezen van een nieuwe camera na de LC-A. De meesten van ons kunnen de Lomo LC-Wide niet betalen waardoor ze besluiten er niet een te nemen. Gelukkig heb ik besloten om voor de Lomo LC-Wide te gaan (met de hulp van mijn piggies).

Ik heb er van genoten en zal dat blijven doen. Het is geweldig omdat het niet alleen een nieuwere maar ook een volledige versie van de LC-A en “LC-A +”: http://shop.lomography.com/cameras/lomo-lc-a-cameras/lomo-lc-a- camera’s is. De Lomo LC-Wide heeft nieuwe functies die een sterke aantrekkingskracht hebben om alle gekke lomografen die op zoek zijn naar wilde experimenten aan te trekken.

Ik besloot om de tijd te nemen om dezelfde foto’s te maken met deze 3 camera’s (LC-A, LC-A + RL Wide Angle Lens en LC-Wide) op dezelfde afstand en op hetzelfde tijdstip van de dag. Ik laadde de drie camera’s met hetzelfde type fillm, Agfa-Pro Pack 200 om uiteindelijk te kunnen vergelijken wat het verschil in resultaat bij de drie camera’s is.

Bekijk hier een paar resultaten (De volgorde is LC-A, LC-A + Wide Angle Lens, en LC-Wide).

Opstelling 1

Opstelling 2

Opstelling 3

Opstelling 4

Opstelling 5

Opstelling 6

Opstelling 7

De LC-A was mijn standaard camera bij iedere foto. Ik heb met opzet enkele foto’s genomen met beperkt zicht om de groothoek van de Lomo LC-Wide en de LC-A + Wide Angle Lens- camera’s / lomo-lc-a-accessoires / lc-a-groothoek-lens te vergelijken. Qua kwaliteit is de nieuwe Minigon 17mm lens by far de beste. Die levert haarscherpe plaatjes op.

De LC-Wide maakt de kleuren rijk en scherp tegelijk. De LC-A + Wide Angle Lens stelt je in staat om een grote hoek te nemen, die vervolgens wel de foto aardig vervormd. Het verschilt een beetje bij de focus-zone waarmee je close-up beelden kunt maken tot een afstand van 0,35 m, ten opzichte van de LC-Wide, die op z’n dichts tot 0.4m kan komen. Persoonlijk hield ik eerst van de LCA + Wide Angle Lens door de rond-achtige vervormingen die je krijgt in de meeste foto’s, maar bij het vergelijken met de kleurverzadiging en de scherpte denk ik dat de LC-Wide de terechte winnaar is.

written by syafiqmddaud on 2011-06-28 #gear #review #wide-angle-lens #lc-a #lomography #comparison #lc-a #lc-a-rl #dutch #user-review #requested #nld #lc-wide #recensie #vervormingen #kwaliteit #scherpte
translated by isabelle0107

More Interesting Articles