Super 8 - Een film beïnvloed door film

Ik ben niet echt iemand die naar de bioscoop gaat om films te kijken. Maar vanwege de analoge wereld ben ik nu een keer wel gegaan.

Noem mij een slechte Amerikaan, maar ik ben er achter gekomen dat ik tegenwoordig helemaal geen tv meer kijk. We hebben geen kabel-tv meer in ons huis en ik mis het helemaal niet. Toch merkte ik na een tijdje dat ik gehecht ben geraakt aan de film industrie. Het is een ander onderdeel van mijn vorige leven dat ik niet echt mis. Maar die ene keer dat ik wel de tv aanzette, werd ik overvallen met een film preview voor de film Super8. Ik onthield de naam en zette de tv uit.

Super 8, geregiseerd door J.J. Abrams en geproduceerd door de legendarische Steven Spielberg, is een film gebaseerd op een groep jonge vrienden die hun tijd besteden aan het maken van zelfgemaakte horror flicks. Waarbij ze gebruik maken van minimalistische apparatuur, inclusief hun oude fixed lens super 8 Kodak video camera. Tijdens het opnemen van een scéne voor een detective zombie film is de groep getuige van een verschrikkelijk treinongeluk, die gelukkig op tape is gezet door de amateur filmmakers. Na een snelle analyse concludeerde de groep dat het ongeluk helemaal geen ongeluk was, en besloten ze om het verder te onderzoeken.

Film poster door criticschoice.com

De Kodak Ektachrome Super 8 film verschijnt voortdurend in de film en speelt een belangrijke rol in het film plot zelf! Ik vind dat als je de films goed kent moet je ook in staat zijn om de subtiele verschillen in de opnames kunnen zien die gedaan zijn met echte analoge beelden en onderdelen die gedeeltelijk digitaal zijn bewerkt!

Dus als je het nog niet gedaan hebt, ga dan gelijk naar je plaatselijke bioscoop en bekijk de Super 8!

written by fivedayforecast on 2011-07-07 #news #film #ektachrome #movie #lomography #kodak #netherlands #super-8 #dutch #holland #news #j-j-abrams #stephen-spielburg #nld-nederland
translated by elefteria

More Interesting Articles