De kracht van röntgenstralen

True or false? Beschadigen röntgenstralen in het vliegveld je nog niet ontwikkelde film rolletjes?

Voordat ik naar de UK vertrok, had ik op het internet gezocht wat er zou gebeuren als mijn film door de röntgenstralen van de douane zou gaan. Na een flinke research besloot ik dat het perfect in orde zou zijn en er niets met mijn nog niet ontwikkelde film zou gebeuren. Maar ohh…. wat zat ik er naast!

gemaakt met een BW400CN

Mijn film was veelal overbelicht en de kleur was groen geworden door de turbulentie. Een andere verklaring heb ik niet, want ik heb dezelfde film eerder in mijn Diana Mini gebruikt en toen kwamen de foto’s er wel altijd normaal uit. Daarom mijn advies: ontwikkel eerst je film voordat je in het vliegtuig stapt. Tenzij je wilt dat je foto’s gaan lijken op toeristische plekjes van een andere planeet :).

gemaakt met een merkloze kleurenfilm ISO400

Het lijkt me interessant om te weten of er nog andere mensen zijn die dit meegemaakt hebben. Of natuurlijk als je wel goede ervaringen met vliegvelden, röntgenapparaten etc hebt.

written by jschussler on 2011-06-28 #gear #tutorials #film #tipster #dutch #quickie-tipster #nld #belichting #reizen #rontgenstraal
translated by mibo

More Interesting Articles