Gouden regel #6: Niet nadenken

Als het gaat om fotografie beginnen we vaak met plannen om de perfecte foto’s te schieten. Maar waar is het plezier tijdens het plannen? Lomography opent je ogen met experimenteren door het juist niet na te denken over wat je precies gaat schieten. Ontdek het element van de verrassing!

Ik maak altijd graag foto’s als ik naar buiten ga. Het vastleggen van feestjes is een van mijn grootste passies. En door de jaren heen heb ik ontdekt dat mijn beste foto’s juist de foto’s zijn die ik heb gemaakt heb zonder na te denken.

Ik vind het leuk om een hele filmrol in een nacht vol te schieten. Daarbij me niet te veel zorgen maken over hoeveel ik schiet, wat ik schiet of wat dan ook. Ik neem foto’s totdat het hele rolletje vol is. Maar zoals iedereen wel weet worden sommige feestjes wel erg wild en ben je soms bang om thuis te komen met een kapotte camera.

Mijn oplossing – koop wegwerpcamera’s! Ik vond er een paar bij mijn plaatselijke drogist en ze zijn tegenwoordig niet zo duur meer. Je kunt geen double exposures maken, flitsers toevoegen, etc… Maargoed ze zijn dan ook geen plastic fantastics. Toch is het grote voordeel van deze dingen, dat je ze kunt behandelen hoe je maar wilt, en zo slecht als je maar wilt. De wegwerpcamera’s die hier worden verkocht zijn gewoonweg niet kapot te krijgen. Gooi ze vijf keer op de grond en ze zullen niet beschadigen, terwijl je geliefde Holga, Diana of Lomo LC-A voor altijd kapot zullen zijn.

Niet kijkend naar wat je eigenlijk schiet, levert je grote verrassingen en resultaten op. Je krijgt foto’s van mensen die je misschien niet kent, poses van je vrienden die je nog nooit eerder hebt gezien of bizarre dansbewegingen en moves.

Dus go for it, Lomo-liefhebbers. Neem je camera mee en neem zoveel foto’s als je maar kan. Je zal er geen spijt van krijgen!!

written by wolkers on 2011-07-07 #party #lifestyle #netherlands #dutch #holland #single-use-camera #fotografie #feestje #plezier #flits #nld-nederland #gouden-regel #goud #regel
translated by elefteria

More Interesting Articles