Genieten van de zon tijdens de midzomernacht van de lomografische wereld

Vandaag viert de hele wereld de Midzomer. Een feest gewijd aan de zon. Om dit te vieren nemen we een kijkje bij een aantal adembenemende foto’s van vreugdevuren en de verblindende zon in de lomografische wereld!

Midzomernacht is een van de belangrijkste zomervakanties in de wereld, vooral in het noordelijk halfrond. Midzomerdag wordt traditioneel gevierd in Europa op 24 juni, na de zomerzonnewende of de langste dag. Maar festiviteiten beginnen op de vooravond van de Midzomerdag. Vaak gekenmerkt door vreugdevuren, dansen en sommige traditionele gebruiken en rituelen.

Het feest vindt zijn oorsprong in oude pre-christelijke tijden en wordt geassocieerd met magie, hekserij, feeën en de vruchtbaarheid (vooral in Zweden). Mensen steken kampvuurtjes aan om te proberen de zon te versterken. Ze dienen ook als bescherming tegen boze geesten, waarvan gedacht werd dat die vrij rondlopen zodra de zon begint te draaien naar het zuiden.

Nu is het tijd voor om het Midzomer festival op analoge wijze te vieren door middel van foto’s van brandende vreugdevuren en de geweldige zon in onze Lomography wereld!

Credits: life_on_mars, haemoglobinisthekey, onewobblybadger, friedape, abbylew & zoe191
Credits: aalper, vicccf, bravebird, sandkorn, reneg88, jillpossible, plasticpopsicle, lawypop, wang-wang & mral

Midsummer's Eve and Midsummer's Day
Midsummer on Wikipedia
Midsummer in Scandinavia: The Midsummer's Eve Traditions

written by plasticpopsicle on 2011-07-07 #lifestyle #lomography #netherlands #dutch #holland #zon #nld-nederland #midzomer #vuurtjezomer #zonnewende #analogue-lifstyle
translated by elefteria

More Interesting Articles