Tipster van de week: diafragma’s in verschillende vormen en maten

1

De beste tips ontstaan soms uit een simpele vraag van een lomograaf, waarna onze tipster van deze week een geweldige oplossing levert!

Ik vroeg mij af waarom de Holga, de Diana F+ en de LC-A+ een Splitzer hebben en de Fisheye 2 niet? Ik besloot om dit probleem op te lossen en heb tien verschillende handgemaakte Splitzers van karton gemaakt.

Materialen:

  • Gekleurd karton
  • Lijm
  • Schaar
  • plakband
  • En een goed humeur en wat goede muziek

Begin met het snijden van een strip van karton. Die moet gelijk zijn aan de diameter van de lens. Combineer de randen met wat tape om een cilinder te vormen. Knip een cirkel uit die even groot is als de lens van de “==Fisheye 2”:==Fisheye 2 – het belangrijkste onderdeel van je Splitzer.

Je kan verschillende patronen en vormen van verschillende maten maken. Je kan alle symbolen of letters uitknippen die je graag op je foto’s wilt zien.

De MX-knop zal het makkelijker maken om verschillende soorten handgemaakte Splitzers te gebruiken. Je kan deze verschillende patronen/vormen combineren op één shot om toffe resultaten te creëren. Ik raad je ook aan om om gebruik te maken van de Ringflash en/of de Colorflash voor dat toffe extra effect!

written by life-on-mars on 2011-07-07 #gear #tutorials #diy #splitzer #tipster #netherlands #fisheye #dutch #holland #nld #tipster-van-de-week
translated by elefteria

Thanks, Danke, Gracias

Thanks

We couldn’t have done it without you — thanks to the 2000+ Kickstarter backers who helped support this analogue dream machine the Diana Instant Square is now a reality. Watch out world, this Mighty Memory Maker is coming your way! Did you miss out on the Kickstarter Campaign? Fear not, pre-sale is now on and we have a Diana Instant Square waiting just for you! Pre-order now to pick up your own delightful Diana Instant Square and free Light Painter just in time to snap away those Christmas Carols.

One Comment

  1. marissa
    marissa ·

    Perfecte knutseluitdaging voor zo'n regenachtige dag als vandaag ook!

More Interesting Articles