De waanzinnige Horizon Perfekt

Om een groot perspectief te hebben, kan je gebruik maken van een groothoek lens, zoals die voor de LC-A +. Maar met de Horizon biedt je een grotere panorama. Creëer een waanzinnige dynamiek met deze fantastische panorama camera!

Vanaf het moment dat ik voor de eerste keer de foto’s zag die door de Horizon camera’s zijn gemaakt, wilde ik er graag zelf een hebben. Maar het apparaat is een beetje duur. Ik heb geprobeerd om tevreden te zijn met mijn klassieke camera’s. Maar dit is net als elke dag kijken naar een 4/3 camera, terwijl de grootste films gezien laten worden in Cinemascope-formaat. Ik heb eindelijk besloten om de “Horizon Perfekt”: http://shop.lomography.com/cameras/panoramic-cameras/horizon-perfekt te kopen.

Hierboven is mijn eerste foto. Geen flits, geen licht meter, alles is op een tricky manier gedaan. In feite heb ik bij deze opname gewoon geluk gehad. De anderen zijn niet zo goed als deze. Dus ja, ik heb een licht meter nodig. Maar licht meters zijn zo duur … Totdat ik de applicatie Pocket Lichtmeter voor op mijn smartphone, ontdekte! Check de resultaten vanaf dat moment:

Beter? Ja, maar niet perfekt. Het weer is regenachtig, de zon is weg, en omdat ik altijd gebruik maak van klassieke camera’s heb ik wat moeite om een aantal interessante foto’s samen te stellen: dit nieuwe formaat vereist een nieuwe manier om goede foto’s te maken … Dus ik moest weer nadenken over de composities. En weet je wie een van de beste docenten is voor Cinemascope-achtige foto’s? Sergio Leone! Vervolgens heb ik naar zijn meest beroemde western films gekeken, vooral “The good, the bad and the ugly”. En hier zijn de andere foto’s:

Alle opnamen zijn gemaakt met behulp van de Pocket Light meter app.

Ik hou van Cinemascope …

written by pamplemousse_mk2 on 2011-06-28 #gear #review #lomography #horizon-perfekt #nederland #dutch #nld #gevraagd #gebruikersmening #panoramisch #weid
translated by isabelle0107

More Interesting Articles