Het Louvre in Parijs

Als je van musea houdt, mag je het Louvre in Parijs zeker niet missen!

Vroeger fungeerde het als paleis van Frankrijk, nu is het bekend als het Louvre museum. De glazen piramide is het symbool van Rover vandaag de dag. Het is een ontwerp van Pei, Leoh-Ming in de reconstructie periode van 1981 tot 1989. Net als andere musea heeft Rover vele collecties van vroeger en uit verschillende tijdperken van beschaving. Als je echt alle delen van het museum wil bezoeken heb je aan 1 dag niet genoeg. Je kan er een week lang rond dwalen en dan heb je nog steeds niet alles gezien.

Vind hier collecties uit Europa, Azie, Afrika en Amerika – dit maakt het Louvre een van de grootste musea ter wereld. Er zijn een aantal beroemde kunstwerken en belangrijke collecties zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci, the Code of Hammourabi van Ancient Babylon en andere geweldige kunstwerken, ambachten, schilderijen etc.!

Bezoek het Louvre een keer bij dag én een keer bij nach zodat je verschillende kanten van de piramide en het plein kan bekijken en daar toffe foto’s van kan maken. Maximaal plezier gegarandeerd!

Het Louvre is heel makkelijk te bereiken. Pak gewoon Metro lijn 1 of 7 naar station Palais Royal–Musée du Louvre.

written by bboysherman on 2011-07-07 #places #location #rover #parijs #frankrijk #nld
translated by emmaat

More Interesting Articles