De magie van de multilens camera

Analoge foto’s zijn geweldig. Ze zien er interessant uit. Oude foto’s van je opa of je eigen Lomografie. Maar er is iets dat toch ontbreekt aan sommige foto’s – beweging.

Een paar jaar geleden las ik voor het eerst over Lomografie en ik snapte er werkelijk waar geen hout van. Een kleine 2 weken geleden heb ik echter mijn eerste Lomography camera gekocht. Een prachtige ActionSampler.

Dingen veranderden en ik begin – denk ik – langzaam te snappen wat Lomografie betekent en hoe belangrijk simpele zaken kunen zijn.

Macarena

Allereerst heb ik een rolletje Kodak Pro ASA 100 gekocht. Ik wist niet dat deze film eigenlijk alleen geschikt is voor zonnige buiten activiteiten, dus een boel foto’s zijn ‘verprutst’ in de schaduw:

First roll ever

Bij mijn tweede rolletje heb ik meer gebruik gemaakt van licht en het resultaat was een stuk beter:

Second roll

Op dit moment schiet ik met een 400 ASA film. De resultaten daarvan zal ik binnenkort plaatsen!

Het gebruik van een AtionSampler kan heel erg leuk zijn. Je kan mini-filmpjes maken, situaties vastleggen en er zit beweging in je afbeeldingen. Zonder flitser is hij eigenlijk alleen overdag echt goed te gebruiken en dat kan nog wel eens wat saai zijn. Als het dan de enige camera is die je hebt (zoals ik dus had) is het een goed idee om een extra camera bij je te hebben. Één met flitser.

written by narkalen on 2011-06-28 #gear #multilens #review #santiago #experience #lomography #actionsampler #kodak #dutch #chili #asa-100 #user-review #nld #narkalen
translated by pretletterp

More Interesting Articles