GHMB - Grote Hoeveelheid Meervoudige Belichting

Het werkt ook overdag…. probeer deze techniek met Lomography Redscale XR

Ik zag deze tipster door phalanx en was meteen enthousiast. GHMB klonk goed en leuk. De letters staan voor Grote Hoeveelheid Meervoudige Belichting. In de vorige tipster, noemde hij deze techniek voor nachtopnamen, dus probeerde ik dat eerst. Meer dan 30 belichtingen boven de andere, allemaal geschoten met mijn Holga – maar dat was nog niet genoeg. Dus ik probeerde het ook overdag.

Het grote probleem van deze techniek is dat er overdag een hoge kans is om je film over te belichten. Dus koos ik de Lomography Redscale XR, omdat het moeilijk is om die film te overbelichten. Ik zet de Holga (op de een of andere manier heb ik het alleen met haar geprobeerd) op zonnige functie en schiet, schiet, schiet (minstens 10 keer). Soms verschuif ik de camera zelfs een beetje, om meer beweging in het beeld te krijgen. De GHMB is ook leuk voor portretten. Probeer het zelf!

written by mephisto19 on 2011-06-28 #gear #tutorials #tipster #holga #nederland #dutch #holland #nld #hhmb #hoge-hoeveelheid-meervoudige-belichting #roodschaal-xr #overdag

More Interesting Articles