Trees

De internationale Lomography treasure hunt

Iedereen vindt schatten zoeken toch leuk, of niet? Er is iets magisch aan de sprookjes en verhalen over zeilende piraten die woeste zeeën overwinnen in hun zoektocht naar faam en verborgen fortuin. De zoektocht naar de schat is vaak al de schat zelf. Het is altijd razend spannend! Wat als er een manier was om die opwinding te bewaren nadat je hebt gevonden wat je zocht? Ik heb denk ik een heel goed idee…

Credits: mihauandpaolo, jsmcbride & adrienne-is

Bekend met Geocaching? Nee? Check dan gauw deze site en lees er alles over.

Op zijn simpelst gezegd is een geocache een teken of voorwerp dat ergens is verborgen, en gevonden kan worden door gebruik te maken van GPS coördinaten. Deze GPS coördinaten zijn niet helemaal nauwkeurig (op ongeveer 1,5-2m) dus zelfs als je weet waar een cache is verborgen, vereist het nog een beetje jacht om hem te vinden!

Hoe tof is het om die kick te combineren met Lomography! Stel je voor, je bent onderweg naar een Lomo Locatie en je weet dat daar ergens een waardevolle cache ligt. Een fotorolletje, onontwikkeld, verborgen tussen de bladeren of onder een steen. Eigenlijk weet niet eens degene die het rolletje heeft verborgen wat er echt op staat.

Wanneer je de film vind, wat doe je ermee? Ren je naar het dichtstbijzijnde fotolab om het te laten ontwikkelen. Of laadt je de film in je eigen camera om het rolletje zelf opnieuw vol te schieten en random dubbele exposures te creëren? Probeer je zelf te ontwikkelen in je eigen gebrouwen experimentele vloeistof? Wat je ook doet – laat het ons weten en laat de resultaten zien!

Er zijn drie simpele regels die je moet volgen:

1. Wanneer een cache locatie is gemaakt, moet er ook een Lomo Locatie voor zijn gemaakt. Onthoudt dat je er coördinaten bijzet! Zo kunnen gebruikers zien wat voor caches er bij hun in de buurt liggen, en het zou mensen kunnen inspireren nieuwe plekken die ze normaal nooit zouden vinden. Zorg dat je erbij zet welke film je hebt gebruikt (35 mm b&w, 120 CN, etc.). Als je wilt kun je er ook een instructie of cryptische boodschap bijzetten om schatzoekers te helpen bij hun zoektocht.

2. Als je een cache meeneemt, moet je hem vervangen met iets soortgelijks; is het 120 film, vervang het met 120 film. Het laatste wat we willen is rondstruinende Lomografen op zoek naar een fotorolletje dat al maanden geleden is meegenomen en ontwikkeld!

3. Laat het mensen weten als je een cache hebt meegenomen. Post een reactie op de Lomo Locatie pagina dat je de cache hebt vervangen, zodat iedereen weet dat het nu jouw film is in de cache en niet die van de vorige Lomograaf.

En tenslotte, al zou ik dit geen regel noemen – have fun!

written by thewretched on 2011-06-20 #gear #tutorials #fun #film #analogue #schatten #tipster #dutch #treasure #hunt #geocaching #nld #undeveloped

More Interesting Articles