Trees

Terugblik op het zeewaardige La Sardina lanceringsfeestje in Amsterdam

2

Met de lancering van de kersverse vangst van Lomography – de La Sardina collectie – was het eindelijk tijd voor het eerste lomofeestje van Lomography Nederland. Compleet in nautische stijl met flashmob, verkleedpartijen, grachtentocht, haring, tientallen enthousiaste lomografen en veel, heel veel foto’s was het zeewaardige lanceringsfeestje een groot succes. Bij deze een terugblik op dit geslaagde evenement!

Na een week met spannende aanwijzingen en tipjes van de sluier was het moment daar – de bekendmaking van Lomography’s nieuwste 35mm super groothoek helden, de La Sardina camera's! De aankondiging van het zeewaardige lanceringsfeestje liet al duidelijk doorschemeren dat de camera’s iets te hadden met visjes, zee en bootjes. De flashmobbers kregen niet voor niets de opdracht om verkleed in het thema van ‘vismarkt’ naar de Westermarkt te komen.

Om 18:00h verzamelde zich een grote groep in nautische stijl uitgedoste lomografen op de Westermarkt in Amsterdam en kon de flashmob beginnen. Met sardineblikjes en natuurlijk veel Lomography camera’s in de aanslag werd zonder enige moeite de aandacht van diverse voorbijgangers getrokken. Wat verbaasde gezichten in combinatie met leuke reacties opleverde. Na een halfuur gekkigheid op straat baande de zeemannen, piraten en duikers zich een weg naar het Pulitzer Hotel waar ‘De tijd zal het leren’ aangemeerd lag te wachten. Met vers ingeslagen haring, bitterballen en het nodige nat kon het zeewaardige lanceringsfeestje op het water nu echt beginnen. “Trossen los” riep de kapitein en het lomografische collectief was vertrokken voor een 3 uur durende rondvaart door de grachten van Amsterdam.

Aan boord hing vanaf minuut 1 een heerlijke gezellige sfeer. Iedereen maakte leuk kennis met elkaar, probeerden massaal de La Sardina camera’s uit en genoten heerlijk van de hapjes en drankjes die geserveerd werden.

Na een paar uur varen was het tijd om de winnaar van de kostuum-wedstrijd bekend te maken. De keuze was toch best lastig omdat bijna iedereen zich masterlijk van top tot teen had verkleed. Van piraten, matrozen, scuba divers en zelfs een kapitein met een eigen goudvis in een zakje water. De uiteindelijke blije winnaar was Niels de Prest aka kamiraze. Deze fanatieke lomograaf in een prachtig kapiteinsuniform uit het verre Veghel was de terechte winnaar en mocht een La Sardina camera naar keuze mee naar huis nemen.

Iedereen die aanwezig was – bedankt voor je komst! We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij. Tot heel snel bij de opening van de gloednieuwe Lomography Gallery Store in Amsterdam. Wéér een goede reden voor een vet lomofeestje – be there!

FACEBOOK
TWITTER

Bekijk hier de uitgebreide fotoserie gemaakt met 4 La Sardina camera's, de LC-Wide met instant back en een SLR camera van sjost met Kodak dia film.

written by mrmaart on 2011-06-19 #news #amsterdam #nederland #holland #flashmob #lomografie #piraten #feestje #nld #sardina #la-sardina #lomographynld #lomofeestje #grachtengordel #zeeman #visjes #zeewaardig #lomografen

2 Comments

 1. kamiraze
  kamiraze ·

  Geniale launch! Thanks a billion for the camera :D

 2. pinkpix
  pinkpix ·

  Even spuit 11 spelen :D
  Mijn foto's: www.lomography.com/homes/pinkpix/albums/1735686-la-sardina-…

More Interesting Articles