Diana+ 35mm back - de perfecte partner voor al je accessoires

Een groot voordeel van de Diana+ 35mm back is de kosten die je bespaart door 35mm film te gebruiken in plaats van 120 film. Simpel gezegd: je kan meer voor minder experimenteren. En de 35mm back is ook nog eens goed te gebruiken met alle andere Diana F+ accesoires!

Ik ben geobsedeerd door alles wat met vintage te maken heeft. Mede hierdoor ben ik verschrikkelijk verliefd op mijn Diana F+. De plastic lens produceert een retro uiterlijk wat ik nog bij geen enkele andere camera gevonden heb. Maar ik ben ook gek op sprocket gaatjes. Mede daarom is de Diana 35mm back de perfecte keuze voor mij.

Ook al heb je met de Diana 35mm back de vrijheid om 4 verschillende formaten te schieten, gebruik ik haar voornamelijk om foto’s in vierkant of panorama te schieten. Uiteraard mét sprocket gaatjes. Vooral ook omdat het met de gebruiksvriendelijke DigitaLIZA van Lomography simpel is om zelf foto’s te scannen.

Credits: sebastiansiu

Een groot voordeel van de Diana+ 35mm back is dat de rolletjes 35mm film goedkoper zijn. Ook kan ik meer experimenteren terwijl ik minder kosten heb. Vooral in gebruik met de 110mm Telephoto Lens is het resultaat prachtig. Het mooie zachte effect van de Telephoto Lens in combinatie met de gaatjes die door de 35mm back worden bereikt, maken afbeeldingen net even een tikkeltje specialer!

Credits: sebastiansiu

Als je van een vintage look houdt, raad ik je aan om ook eens zwart wit film in de Diana F+ te plaatsen. Helemaal met de sprocket gaatjes lijkt het net of de foto’s uit de jaren ’70 of ’80 komen.

Credits: sebastiansiu

Één van de briljante combinaties is het gebruik van de Diana Splitzer in combinatie met de 35mm back! Je kunt foto’s dubbel blootstellen aan licht maar je krijgt van beide afbeeldingen nog steeds een zeer helder beeld, en dat allemaal met gratis sprocket gaatjes!

Credits: sebastiansiu

Ik laat jullie nu alleen met een heel ander experiment. Ik heb de 35mm back ook gecombineerd met de Holga Filter Set. Het effect is buitengewoon verrassend.

Credits: sebastiansiu

Welke experimenten heb jij al gedaan met de 35mm back?

written by sebastiansiu on 2011-06-20 #gear #review #sprocket-holes #vintage #dreamy #telephoto-lens #lomography #diana #diana-f #diana-35mm-back #nederlands #user-review #tandwiel
translated by pretletterp

More Interesting Articles