Diana: Nu met geweldige 35mm panorama actie!

De Diana is veel. Maar het is zeker geen eendagsvlieg die maar één truukje kan. Ooit begon ze als een goede camera voor 120 formaat film, en nu is ze ook een fantastische camera voor 35mm!

Niet alleen kunnen we voortaan schieten met 35mm film, maar nu is er ook ruimte voor minimaal 24 afbeeldingen uit een rolletje… oh en sprocket gaatjes, mooie, lieve, sprocket gaatjes!

De Diana+ 35mm Back zorgt er voor dat de Diana F+ net zo goed overweg kan met 35 mm film film als met 120 mm film.

Deze speciale achterkant wordt geleverd met 4 frames die aan de binnenkant van het opzetstuk kunnen worden geplaatst.

  • Een vierkant frame voor plaatjes met sprocket gaatjes
  • Een frame voor super panorama foto’s
  • Een frame voor super panorama mét sprocket gaatjes
  • Een liggend frame voor foto’s zonder sprocket gaatjes

Met al dit moois is het handig om rekening te houden met een aantal dingen als je de 35mm achterkant gebruikt. Omdat 35mm film kleiner is dan het 120 type, is er ook minder ruimte voor je foto. Wanneer je door de zoeker kijkt en probeert je onderwerp in beeld te krijgen, is het handig om dat onderwerp zo dicht mogenlijk in het midden te houden. Afhankelijk van het frame dat je er in gezet hebt, maar in ieder geval bij elk frame zul je een stuk van de boven en onderkant missen bij het ontwikkelen van je film. Gebruik je de Diana+ 20mm Fisheye Lens, dan gebeurt dit ook, en gezien de beperkingen van het opnameveld kan het gebeuren dat je weinig ‘fish eye’ effect over houdt.

Mijn favoriete actie met de 35mm back is multiple exposure panorama’s, soms zelfs zonder een opzetframe.

Zoek je een goedkoper alternatief voor de 120 film voor jouw Diana en wil je meer foto’s op een rolletje prakken, of simpelweg de lieve sprocketgaatjes in beeld? Dan is dit dé accessoire die je moet hebben!

written by jwhoa19 on 2011-06-20 #gear #35mm #review #sprockets #lomography #diana-f #awesome #adapter #dutch #user-review #requested #nld #tandwiel

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles