Aix en Provence (Frankrijk)

Gesticht door de Romeinen in 123 vC – Aix en Provence staat bekend om de thermaalbaden. De naam Aix is afkomstig van het Latijnse Aqua, wat water betekent. Een prachtige plek om eeuwenoude geschiedenis op te snuiven.

Boven op de oeroude thermaalbaden zijn tegenwoordig nieuwe baden gebouwed. Daarnaast vind je ook meer dan twintig, publieke fonteinen in het oude centrum. Sommige zijn erg oud, maar de meeste zijn in de negentiende eeuw gebouwd.

Op de ‘Cours Mirabeau’ vind je de ‘warme fontein’, bedekt met mos en gevoed door warm water van de thermen. Ook vind je er de bekende King Rene fontein: het standbeeld van de goede koning die een paar Muscat druiven vast houdt. Deze waren in de Provence geïntroduceerd in de vijftiende eeuw door de koning.

Het is erg leuk om door de smalle steegjes van het centrum te wandelen en om kleine plaatsjes – gedecoreerd met fonteinen – te ontdekken. Rust lekker uit op één van de talrijke terrasjes in het oude centrum of op de Cours Mirabeau!

http://www.aixenprovencetourism.com/uk/aix-fontaines.htm

written by azurblue on 2011-06-20 #places #location #architecture #aix-en-provence #romans #dutch #frankrijk #nld #architectuur
translated by moodswingbaby

More Interesting Articles