Brussel voor beginners

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, het is ook een stad vol geschiedenis, cultuur, kunst en chocolade!

Brussel is meer dan alleen een stad. Het is één van de drie autonome regio’s in België. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat uit negentien gemeenten, waarvan één het centrum van Brussel is. Dit houdt dus ook de oudste wijken van de stad in. Brussel is ook de hoofdstad van België, de hoofdstad van het Vlaamse gewest, de hoofdstad van de Franse gemeenschap én de hoofdstad van Europa. De stad is officieel tweetalig en is verdeeld is zes politie zones.

De cultuur in Brussel vind je overal terug, in de meest wonderbaarlijke vormen. Zo heb je bijvoorbeeld het bekende stripmuseum, waar de knappe Belgische striptekenaars een verzameling gemaakt hebben van grappige, satirische en soms morbide tekeningen, met onder andere het welbekende ‘Kuifje’ van Herge. De stad bezit ook een gigantisch model van een atoom, met zeven kolossale bollen waarvan de hoogste bol een uitkijkpunt en een restaurant is. Het zogenaamde ‘Atomium’ is 165 biljoen keer groter dan een echte atoom.

Naast de wereldberoemde en lekkere chocolade, heeft Brussel nog verschillende toeristische attracties te bieden. Het stripmuseum is één van de meer ongewone musea en volledig gewijd aan de kunst van cartoons en stripverhalen. Het Atomium, een gebouw dat nu een internationaal symbool geworden is voor zowel de stad als het land. Een ander symbool voor Brussel is het standbeeld van een klein jongetje, genaamd Manneken Pis. Het is even populair als het Atomium, ook al is het maar dertig centimeter hoog. En dat in vergelijk met het 102 meter hoge Atomium. Op het centrale plein, de Grote Markt staan vele oude gebouwen. Onder andere het stadhuis, één van de populairste monumenten in de stad.

www.belgium.be

written by stezmatic on 2011-06-20 #places #kunst #beauty #location #noise #xpro #herge #cultuur
translated by moodswingbaby

More Interesting Articles