Je eigen hand als masker of splitzer

Ooit dubbele of meervoudige belichtingen wille maken terwijl je de splitzer thuis hebt laten liggen? Geen nood, ik heb hier de gouden en goedkoopste tip ooit voor je – gebruik je eigen hand!

Je hand is een van de meest precieze delen om een foto te maken (vergeet je ogen, hersenen, hart en ziel uiteraard). Je trouwe hand is er altijd en kan meer dan je denkt!

Je kan je hand(en) gebruiken als een tijdelijk mask of splitzer voor de lens. Ik heb onderstaande foto’s gemaakt door mijn linkerhand te gebruiken. (Ik ben rechtshandig)

Credits: mythguy9

De foto van de zon schoot ik als eerste, met het verlichte grasperk onderaan het frame. Vervolgens bedekte ik de lichtere bovenkant met de bank.

Credits: mythguy9

De twee wielen wilde ik dicht bij elkaar plaatsen, maar helaas kwam mijn linker wijsvinger in beeld en is die nog steeds zichtbaar op de foto.

Met andere woorden – een hand-gemaakte multi-exposure is nogal onvoorspelbaar, want iedereen schiet wel eens een foto terwijl je door de zoeker kijkt (behalve met een SLR waarbij je ziet wat de camera echt ziet). Maar een beetje giswerk verliest nooit zijn verrassende effect!

written by mythguy9 on 2011-06-20 #gear #tutorials #camera #hand #mask #multiple-exposure #tipster #double-exposure #quickie-tipster
translated by mibo

More Interesting Articles