Het Oude Postkantoor van Oostende

Het Oude Postkantoor ligt in het centrum van Oostende, aan de Belgische kust. Het was vroeger een kantoor van het PTT (Post-Telefoon-Telegraaf). In 1999 werd het gebouw verlaten door te te hoge kosten, en de stad Oostende kreeg het voor niets.

Het is een fantastische locatie, met uitzicht op het stadspark. Vanaf daar is het maar een kleine wandeling tot aan de winkelstraat, het strand, de bars, restaurants en disco’s.

Een cultureel centrum, met theater, kunst, shows en dansoptredens zal deze wijk doen opleven tot een nieuwe attractie van de stad. Het zou in 2011 klaar moeten zijn. Nog voordat het gebouw compleet gerenoveerd werd, kon je het bezoeken. Het was voor negen jaar verlaten, maar sommige mensen hebben het pand in de gaten gehouden en ervoor gezorgd dat het in behoorlijke staat bleef.

Het gebouw is getekend geweest door Gaston Eysselinck en zijn stijl is naoorlogs modernisme. Concrete en kubistische lijnen zijn de basis en een gigantische koperen standbeeld zou de trots en kracht van de Belgische Post moeten doen uitstralen.

De kamers binnen zijn gigantisch. De vloeroppervlakte van de belangrijkste kamers zijn ongeveer 500 vierkante meter en dit 3 verdiepingen boven elkaar. Het heeft ook evenveel ruimte aan elke kant en achteraan. Op het dak is er een open terras met een veranda, met een fantastisch uitzicht. Hier bevond zich vroeger het restaurant.

written by swieconek on 2011-06-20 #places #museum #kunst #theater #location #strand #dutch #oostende #nld #belgie #postkantoor
translated by moodswingbaby

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles