Knokke - Het Provinciaal Natuurpark Het Zwin

Een prachtig natuurpark aan de Belgische kust bij Knokke – Het Zwin. Perfect voor een dagje fietsen of wandelen en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Ben je in België en heb je al alle top bezienswaardigheden voor toeristen al gezien? Overweeg dan eens om een fiets- of wandeltocht te doen in het gebied rond Knokke-Heist. Het is één van de meest interessante plaatsen aan de Belgische kust. Met twaalf kilometer zandstrand en 3500 hectare polders en duinen, met aangeduide wandel-en fietsroute’s en niet te vergeten met Het Zwin – een verbazingwekkend natuurreservaat en vogel broedplaats dat zich uitstrekt van het einde van Het Zoute tot over de grens tussen België en Nederland.

Knokke is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Brussel en alle andere Belgische en Nederlandse steden. Als je een treinkaartje koopt kan je tegeljik heel makkelijk meteen één van 55 fietsen reserveren die de spoorwegmaatschappij verhuurt in het station. Vanaf het station rijd je direct naar de kust. Rij op en neer over de duinen met uitzicht op het nostalgische uitzicht van de Noordzee. Ik raad je aan om wat te eten mee te nemen, zodat je kan picknicken op één van de prachtige stranden. Hoewel het nooit echt heel druk is, blijft Knokke toch een populaire bestemming onder de Belgen. Wil je die Belgen vermijden, ga dan naar Knokke in het laagseizoen. Mei is waarschijnlijk het beste moment om vogels te zien, maar in juli en augustus is het ook vrij spectaculair omdat de grond dan volledig bedekt is met paarse bloemen, namelijk de ‘Zwinnenblom’. Na een dag vol zon en buitenactiviteiten wil je misschien even uitrusten bij ‘Moeder Siska’, waar je wafels kan eten in de vorm van een hartje. Als je een vlinderliefhebber bent, kan je op fotosafari gaan naar de Vlindertuin, een ‘Vlinder boerderij’, dicht bij het Zwin reservaat.

Lees hier meer over Knokke en hier over de vlindertuin en het strand.

written by jelga on 2011-06-20 #places #location #strand #nederland #dutch #holland #natuur #vrije-tijd #knokke
translated by moodswingbaby

More Interesting Articles