Fun in the sun met de Lomography ISO 800 film

Tijdens mijn laatste reis door Amerika heb ik bij de Urban Outfitters in San Francisco een Diana Mini en een Lomography ISO 800 gekocht. Deze film is heel erg geschikt om foto’s te nemen in donkere steden en ’s nachts. Double exposures maken gaat ook heel simpel.

Normaal gesproken maa ik digitale foto’s. Maar toen ik in Amerika was besloot ik een Diana Mini en een Lomography Color Negative 800 film te nemen.Toen ik de film kocht was het buiten heel donker en grijzig weer – perfect voor deze film dus. De film wordt enkel verkocht in pakjes van 3 rolletjes met 36 opnames per rol. Goeie deal! En als de lichtcondities zouden veranderen had ik gelukkig nog genoeg film om vooruit te kunnen.

De eerste rol heb ik vooral binnen geschoten. Ik dacht dat er veel foto’s onderbelicht zouden zijn, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Het was meestal licht en zonnig tijdens het schieten van de overige 2 rollen film. Uiteindelijk kreeg ik de foto’s terug van mijn lab en was ik verrast dat er geen enkele foto over- of onderbelicht was geworden. Daarin raad ik je aan de lichtcondities niet zo serieus te nemen. Je kan prima in zonnig weer met deze film schieten. Net als binnen fotograferen, of ’s avonds.

Voordelen: goedkoop, waarde voor geld, goed voor alle lichtcondities

Nadelen: kleuren waren niet heel scherp

written by eddieden on 2011-06-20 #gear #film #review #iso-800 #diana #nederland #dutch #holland #lomografie #user-review #nld #speelgoed-camera #in-de-zon
translated by mibo

More Interesting Articles