King Ramses II's Narcisme: De tempel van Abu Simbel

Vergeet de drie Grote Piramides. De tempels van Abu Simbel zijn de meest prachtige monumenten in de wereld!

Vlakbij de zuidelijke grens van Sudan en 280 km ten zuiden van Aswan liggen twee uit steen gehakte tempels (de tempel van koning Ramses II en de tempel van Nefertari). De tempels komen uit de regeerperiode van koning Ramses II (1290 – 1223 voor Christus).

Toen de Egyptenaren besloten om de Grote Dam in het Nasser Meer te bouwen, werden de tempels van Abu Simbel bedreigd onder het waterpeil te verdwijnen. De tempels stonden op de erfgoed lijst van UNESCO en deze organisatie bood, samen met andere landen, aan om dit wonder te redden. De tempels werden in vele stukken verdeeld en werden 65m hoger en 200m verder landinwaarts dan de originele locatie weer opgebouwd om aan het water te ontkomen. Deze grote reddingsoperatie begon in juni 1964 en werd in september 1968 beëindigd.

Waarom zei ik ook al weer dat Ramses II een narcist was?

De eerste tempel was gebouwd door Koning Ramses II en werd opgedragen aan de goden Re-Hor-Akthy, Amon en Ptah. Tevens werd de tempel aan zichzelf als goddelijke koning opgedragen. Er zijn vier grote kolossen; ze zijn 20m hoog en stellen de koning voor. Hoog zittend op zijn troon terwijl hij de dubbele kroon draagt. Hij wordt vergezeld door drie kleine figuren die zijn vrouwen, dochters en zonen voorstellen die bij de ingang aan zijn voeten zitten om de macht van de koning te laten zien.

Je voelt je heel klein onder zijn benen!

Naast de tempel van Ramses II staat de tempel van Koningin Nefertari. Deze tempel werd ook door Ramses II gebouwd en werd opgedragen aan Godin Hathor en aan zijn geliefde vrouw. Aan de voorzijde staan zes kolossen – stuk voor stuk ongeveer 11m hoog. Vier daarvan stellen Ramses II voor en de andere twee staan voor Nefertari. Elk beeld wordt vergezeld door twee kleinere figuren van hun kinderen.

De tempels vormen een adembenemend uitzicht.
Er zijn ook bewakers en lokale Egyptenaren die verspreid aan het kletsen zijn onder de zon.
Om de tempels te beschermen is het verboden om in de tempels te fotograferen.

Met de Lomo in mijn gedachte moest ik denkenaan de tien gouden regels en aan de meest belangrijke: ‘Niet nadenken, gewoon een foto maken’. Gelukkig had ik stiekem mijn LC-A":http://shop.lomography.com/cameras/lomo-lc-a-cameras bij me en ik maakte deze foto:

Ik hoop dat Ramses II me niet vermorzeld! :p

Referentie:
http://www.ask-aladdin.com/abusimble.html

written by jenlifa on 2011-06-15 #places #location #unesco #zomer #nefertari #ramses-ii #egypte #tempel-van-abu-simbel #bezienswaardigheid

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles