Kodacolor 200 - wat ben jij?

Toen ik mijn LC-A+ zes maanden geleden kocht, kreeg ik er twee gratis rolletjes film bij om me aan de slag te helpen. Ik heb pas net mijn tweede rolletje film vol geschoten en nu vraag ik me af – wat is dit verbazingwekkende kleine rolletje film dat voor zulke goede resultaten zorgt? Als ik op “Kodacolor 200” zoek op google krijg ik geen resultaat. Mijn onderzoek ging veder. Lees mijn artikel om te zien wat ik ontdekt heb.

Dit is het filmrolletje. Heb je het wel eens gezien? Misschien heb je er een aantal gekregen bij je LC-A+":http://shop.lomography.com/cameras/lomo-lc-a-cameras/lomo-lc-a-cameras? Gooi het vooral niet weg! Nadat je deze review hebt gelezen ga je hem zeker gebruiken.

Ik heb een aantal uur besteed aan het zoeken op het internet, maar er lijkt geen informatie te vinden over deze anonieme film. Het staat niet op Kodak’s eigen website. Hmmm… Op verschillende fora denken sommige mensen dat het een ander bedrukte Kodak gold is. Maar misschien is het wel iets compleet anders. Ik ben nog steeds niet overtuigd en blijf het een vreemde Kodak rol vinden.

Maar wat kan je allemaal met deze film? Hij maakt accurate, natuurlijk gekleurde en gedetailleerde foto’s. Over het algemeen erg fijn allemaal dus.

Credits: lighttomysoul

Hij is niet te duur vermoed ik, aangezien hij bij het beginners pakket. Op Amazon heb ik een aantal interessante aanbiedingen gevonden.

Kodak Gold ISO 200 24 Exposure 35mm Film (5-pack) = €9,50 – dus maar € 1,90 per rolletje! Dat is een hele mooie deal als je het mij vraagt. Er is zelfs de optie om 1 rolletje te kopen. En met ISO van 200 is hij binnen ook goed te gebruiken.

Credits: lighttomysoul

Dus wat denk je ervan? Ik denk dat ik meer van deze film wil hebben!

Ben jij iemand die niet kan wachten of de inspiratie hebt om 36 foto’s achter elkaar te maken. Dan is deze film met 24 opnames per rol goed te gebruiken als je snel een rolletje vol wil schieten.

Met een lage waarde (iso 200, een goede kleur en contrast denk ik dat deze film echt super is. Ik denk zelfs dat ik deze film beter vind dat de 3x duurdere grote broer de Kodak Ektar. Ik weet niet precies hoeveel Ektar rolletjes ik gekocht heb, misschien 7 of 8? Ik ben nog steeds met moeite bezig deze rolletjes vol te schieten terwijl ik ze maanden geleden binnen heb gekregen, en ik denk niet dat een van die rolletjes het even goed gedaan heeft als mijn grote liefde.

lesje geleerd? Duurder is niet altijd beter.

Heb je deze film in je collectie? Laad je camera ermee en ga lekker foto’s schieten! Laat me weten wat je ervan vindt!

written by lighttomysoul on 2011-06-14 #gear #film #review #lomography #nederland #dutch #holland #kodacolor #fotografie #nld #kleur

More Interesting Articles