Merette - avontuurlijke Lomo Amigo van Nederlandse bodem

1

Het begon allemaal met een mailtje aan Lomography en nu is ze Lomo Amigo, het overkwam Merette aka achocolatemoose. Voordat ze afreisde naar India nam Merette contact op met Lomography, ontving ze een camera en bevestigde ze haar liefde voor Lomography. Nu – een aantal jaar later – gaat ze de straat niet meer op zonder haar LC-A+. Lees meer over Merette en haar waanzinnige avonturen!

Naam Merette aka achocolatemoose
Stad Den Haag
Land Nederland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Hi! Ik ben Merette, 26, en community manager voor een online spelletjes bedrijf. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het draaiende houden van de internationale community en dagelijks bezig ben met het bedenken van evenementen, testen van nieuw spelletjes en problemen binnen de community op te lossen. Ohja, en facebooken. Ik moet vooral veel facebooken voor mijn werk!

Ben je al lang een Lomographer (of is dit helemaal nieuw voor je)? 
Ik ben lomographer sinds de zomer van 2008. Het begon allemaal met een Fisheye die snel werd opgevolgd door een Diana Mini. Toen ik van Lomography een LC-A+ mocht meenemen naar mijn reis naar India was ik helemaal 200% verkocht!

Mijn transport in India

Hoe ziet een normale dag in het leven Merette eruit?
‘Helaas’ werk ik sinds anderhalf jaar en is mijn doordeweekse dag niet zo heel spannend. Om half zeven sta ik op en om half negen fiets ik een half uur naar mijn werk. De beste manier om wakker te worden! Rond zes uur vertrek ik van mijn werk en afhankelijk van de dag ga ik of bij vrienden eten, volleyballen en in de zomer nog even naar strand voor een picknick. 

Je maakt geweldige snapshots! Hoe leg jij deze snapshots vast?
Dat is het grappige – ik ben niet heel bewust bezig met wat ik vastleg. Dat is denk ik ook het mooie van Lomography. Mijn eerste grote trip met mijn LC-A+ had ik ook mijn digitale camera meegenomen. Ik was zo bang dat de foto’s misschien niet zouden lukken. Achteraf zijn mijn foto’s met de LC-A+ zo veel mooier dan de digitale foto’s geworden. Daarom neem ik vaak nu vooral mijn LC-A+ mee. De camera heeft me nog nooit teleurgesteld. Het mooiste vind ik om markten, mensen of opvallende en grappige gebruiksvoorwerpen te schieten. 

In de woestijn

Hoe vond je het om met de Lomo LC-A+ en de instant Back te fotograferen en wat vonden je vrienden van jou analoge camera’s?
De Instant Back was in 1 woord geweldig! Ik had zelf al een Polaroid Image 2 camera waar ik regelmatig mee schiet. Maar met de Instant Back kan je veel meer. Ten eerste krijg je de mooie LC-A+ look met de vignetten. Ten tweede kan je makkelijk dubbel exposures maken en als laatste kan je het ook nog combineren met alle LC-A+ zoals bijvoorbeeld de Splitzer

Splitzen!

Mijn vrienden keken in het begin wel een beetje raar toen ik met de analoge camera’s aankwam. Inmiddels zijn ze het gewend en hebben ze al aardig wat mooi resultaten gezien. Er wordt graag liefkozend gezegd ‘Meret maakt graag van die artsie oldschool foto’s’. 

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Het is leuk om te zien hoe vrienden erg enthousiast waren over de Instant Back Ik krijg nu regelmatig te horen of ik de camera nog heb meegenomen. Ook mijn vriend begint langzaam helemaal into Lomography te worden. Uiteindelijk moest ik zelfs nog mijn best doen om ook zelf wat foto’s te kunnen maken met de Instant Back te mogen maken ;).

Portret

Je hebt twee fantastische reizen gemaakt, door India in Riksja en door Noord-Afrika in een oude Renault. Kan je in het kort iets over deze ervaring vertellen?
Een thrill seeker, dat ben ik altijd al geweest. Daarnaast ben ik niet een persoon die stil wilt zitten op een vakantie. Ik probeer zoveel mogelijk uit de tijd te halen die ik heb. ‘Snel’ reizen door een land heeft als nadeel dat je dingen mist omdat je er keihard langs zoeft. Maar op deze manier van reizen kom je ook door plaatsen en in situaties die je anders nooit zou kunnen meemaken. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in India rij-tips hebben uitgewisseld met een riksja chauffeur of in Mauritanie door de Sahara hebben gecrosst in een Renault 21. Het zijn ervaringen die moeilijk zijn uit te leggen, maar die ik zeker nooit zal vergeten.  

Onze Renault 21 op de pond

Als je moest kiezen, wat is dan jouw favoriete foto van de selectie en waarom?
Toen ik na 3 weken Amsterdam-Dakar Challenge eindelijk bij Lac Rose (Senegal) was aangekomen, besloot ik om een dagje samen met een paar andere nog niet geheel uitgeputte challengers een bezoekje aan Dakar te brengen. De rit naar Dakar ging over het strand in een enorm oude truck. Door de ijzeren bars op de truck en de hoge snelheid waarmee we reden, was het de hele tijd al bijna onmogelijk om foto’s te maken. En toen reden we langs een compleet bed inclusief nachtkastjes dat verlaten op het strand stond. Op het moment van de foto was ik er zeker van dat hij niet gelukt was. Het was het laatste rolletje dat ik in scande. Maar hij is fantastisch geworden! Het is de enige foto waar ik zeker van weet dat niemand anders op de trip hem heeft gemaakt.

Slaap lekker

Als jouw foto selectie een soundtrack moest hebben, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artiesten graag)
Richard Ashcroft – Check the meaning
Rod Steward – Every picture tells a story
The Pains of Being Pure at Heart – Come Saturday 

Wat staat er nog meer op je agenda? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je zou willen delen met ons?
In januari heb ik weer een geweldige trip in de planning staan. Dit keer een iets kouder land. Het is de bedoeling om in Canada te gaan Heli snowboarden. En natuurlijk gaat mijn krab & LC-A+ mee!

Wat is je advies voor toekomstige LC-A+ en Instant Back fotografen?
Experimenteer! De film is niet goedkoop, maar het mooie aan de Instant Back is dat het vooral met experimenteren foto’s kan opleveren die je anders nooit zou maken. 

Bekijk Merette’s fotogalerij voor meer geweldige India, Dakar en Instant foto’s!

written by mrmaart on 2011-06-06 #people #instant #race #rally #morocco #netherlands #instant-back #lc-a #nederland #dutch #holland #den-haag #the-hague #lomoamigo #dakar #nld #achocolatemoose #merette #riksjah
translated by mrmaart

One Comment

  1. pinkpix
    pinkpix ·

    O, wat ben ik toch verliefd op de LC-A! Heb nu ook een Instant Back (voor de Diana dan wel), en ik merk inderdaad dat gewoon foto's maken het enige is wat je kan doen om te leren. Dat is soms wel een beetje eng, maar als ik dan zie wat jij in 3 jaartjes allemaal voor elkaar krijgt moet het helemaal goed komen! :D

More Interesting Articles