Changgyeonggung Paleis

Gelegen in centraal Seoul – Changgyeonggung (Changgyeonggung Paleis) is een van de vijf grote paleizen van de Joseon dynastie en een van de beste plekken om kersenbloesem in de lente te zien.

Credits: wallflowersforjane

Het is gebouwd door koning Sejong en later uitgebreid door Koning Seongjong. Tijdens de Japanse koloniale periode hebben de Japanners er een dierentuin, een botanische tuin en een museum bijgevoegd. Deze zijn weer afgebroken na de Japanse bezetting. De tuinen zijn om het kasteel gebleven en zijn uitgebreid genoeg om bezoekers te laten genieten.

Credits: wallflowersforjane

Tijdens het kersenbloesem periode in April is Changgyeonggung een van de beste plekken waar je van kersenbloesem bomen kunt genieten.

Credits: wallflowersforjane

Het dichtstbijzijnde metro station is Hyehwa Station. Verlaat het station via uitgang 4 en vervolg de weg rechtdoor tot aan de kruising. Steek de weg over en sla af naar links en loop ongeveer 300 meter verder. Je zult de paleis muren zien verschijnen. Blijf lopen tot je de hoofdingang bereikt. De wandeltocht duurt ongeveer 15 minuten.

De entreeprijs is 1,000 won per volwassene

written by wallflowersforjane on 2011-06-14 #places #seoul #location #nederland #dutch
translated by mitchel_89

More Interesting Articles