LomoAmigo : Herman Dune's zanger Yaya en zijn LC-A !

“Strange Moosic”, het laatste album van Herman Dune, is uitgekomen op 23 mei. Rondom de lancering van zijn nieuwe album was Herman zo aardig om ons een kleine glimp te geven in zijn leven en zijn liefde voor Lomography. Hij schiet al jaren foto’s met de LC-A en ook tijdens de opnames van dit laatste album heeft hij veel foto’s geschoten. Lees hier meer…

Naam : Yaya
Stad : Parijs
Land : Israël

Vertel de community een beetje over jezelf
Mijn naam is Yaya en ben de zanger van Herman Dune – een Rock & Roll band uit Parijs.

Ben je al lang een Lomographer (of is dit helemaal nieuw voor je)? 
Peter Boesch was mijn huisgenoot toen ik van NYC naar Parijs verhuisde in 2004. Hij was de ambassadeur voor Lomography in Frankrijk en liet me met zijn Holga en LC-A kennis maken met de wondere wereld van Lomography.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Ik heb geleerd om prachtige objecten – zoals mijn mooie vriendin en mijn kleine hond – goed op te foto te zetten. Nadat ik een foto van hen beide had gemaakt ontdekte ik na het ontwikkelen mijn echte liefde voor hen.

Als jou foto selectie een soundtrack moest geven, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artietsen graag)
Herman Dune  « Ah Hears Strange Moosic »
Herman Dune « Be A Doll And Take My Heart »
Herman Dune « Tell Me Something I Don’t Know »

Als je met jouw LC-A+ en een zak filmpjes op reis mocht gaan – waar op de wereld zou je naartoe gaan?
Ik zou naar Malibu in Californië gaan. Daar kan ik prachtige foto’s schieten, vooral van de golven – daar wordt ik vrolijk van. Met de Krab case kan ik zelfs tijdens het body boarden foto’s in het water maken, dat lijkt me fantastisch.

Van welk persoon (dood of levend) zou je ooit graag een foto willen maken?
Groucho Marx zou ik graag willen fotograferen. De chemie tussen zijn karakter en hoe hij eruit ziet vind ik waanzinnig interessant om op een foto terug te laten komen.

Vertel ons iets over je serie foto’s
Kijk, hier heb ik foto’s uit mijn dagelijkse leven, en van de band Herman Dune. De LC-A is mijn maatje geworden en met hem communiceer ik nu tussen mijn ogen en geheugen. We hebben een dialoog samen. Hij begrijpt nu precies wat mijn ogen bedoelen en legt het vervolgens prachtig vast op beeld.

Waar ben je op dit moment mee bezig?
Voornamelijk met het nieuwe album van Herman Dune, “Strange Moosic”, die deze week uit komt. Hij bevat 12 tracks en een boek met tekeningen. Inclusief een LC-A foto die we tijdens de opnames voor het album hebben geschoten.

Het schieten van de videoclip “Tell me something I don’t know”

Jouw advies voor alle Lomographers ?
Dat is: ga niet voor het effect maar probeer de trekker over te halen als je iets ziet dat je roept, iets moois. De LC-A zal je niet teleur stellen.

Ontdek of herontdek de videoclip Tell me something I don’t know, met Jon Hamm – het schattige blauwe creatie’tje.

Alle dank aan Peter voor al zijn hulp, en ook dank aan Yaya voor zijn moeite en tijd ! Heel veel succes met dit nieuwe album!

written by fredericdith on 2011-05-26 #people #dune #amigo #herman #lca #lomoamigo #hermandune #zanger
translated by mrmaart

More Interesting Articles