Hoe de draaiing van de aarde in je eigen voordeel gebruiken

Veel mensen hebben me gevraagd hoe ik mijn favoriete foto heb genomen en hoe ik de sterren op de film heb kunnen krijgen. Het is tijd om mijn geheim op papier te zetten.

Wat je nodig hebt:
- camera met ‘bulb’ optie of lichtmeter
- je favoriete film
- een statief
- kabelontstanner
- geduld!

Eigenlijk is het heel simpel. Zet je camera op je statief (zorg ervoor dat hij op bulb modus staat als hij geen lichtmeter heeft) en richt de camera naar de lucht. De beste foto’s zijn de foto’s waarbij je iets op de voorgrond zet, althans dat is mijn mening. Schroef de kabelontstapnner in je camera en begin met belichten!

Het lastigste is de vraag hoe lang je de film moet belichten (als je camera een lichtmeter heeft scheelt dit je een hoop zorgen en hoef je alleen maar naar de twee ‘klik’ te luisteren). Als je geen lichtmeter hebt, experimenteer dan gewoon! Belichtingstijden hangen af van hoeveel licht er op dat moment is. 25 tot 40 minuten leverden mij de beste resultaten op. Niet onbelangrijk – ik was midden in de woestijn met ontzettend weinig licht.

Om sterren echt goed op de foto te zetten moet je eigenlijk op een plek zijn waar het echt pikke donker is. De woestijn is dus een goed voorbeeld. Dan krijg je de sterren kraakhelder op de foto!

Dat is alles, dus ik zeg probeer het uit! :)

written by tjbeard8985 on 2011-05-20 #gear #tutorials #art #tipster #nederland #dutch #holland #nld #star-trails-night-long-exposure-dark
translated by odjur

More Interesting Articles