Als ik maar gelukkig ben

Ik viel vroeger overal een beetje buiten. Wie had gedacht dat ik mezelf zou vinden aan de andere kant van de wereld, in een tijdschrift op een koffietafel. Ik zit nog niet zo heel lang bij deze community, maar het heeft niet lang geduurd voordat ik me helemaal thuis voelde. En als het er op aan kwam, bleek ik ook echt op jullie te kunnen bouwen. En daardoor voelde ik me, zo mogelijk, nog beter!

Ja… Ik heb Lomography gevonden in een artikel in Brisbane, op een koffietafel van een couch-surfer waar ik sliep. Ik pakte het tijdschrift alleen op omdat het de voorkant er interessant uit zag, in het tijdschrift zelf stond een review van 8 lomocamera’s. De LC-A+ stond er bij en riep mijn naam. Ik sloeg de gekke naam Lomography in mijn geheugen op en toen ik terug kwam in Oslo, Noorwegen, zo’n 15.000 km verderop, duurde het niet lang voordat ik de LC-A+ bestelde. En nu ben ik hier en ik kijk niet terug naar de digitale wereld die ik achter me heb gelaten.

Twee weken geleden borrelden er gevoelens in me op waardoor ik me slecht begon te voelen. Daarom begon ik met schrijven, iets wat ik altijd doe wanneer ik me slecht voel : ik schrijf het eruit. Meer voor mezelf dan voor iemand anders, maar ik had het gevoel dat dit de plaats was waar ik het moest schrijven in plaats van bijvoorbeeld op facebook.
Tot mijn verbazing kreeg ik allemaal geweldige reacties op mijn artikel, die me vervulden met een gevoel van dankbaarheid, plezier en kalmte. Ik voelde me beter nadat ik het had gepost, maar de reacties waren nog beter… Ik hou van jullie allemaal.

Credits: lighttomysoul

En wat denk je dat er vervolgens gebeurde? Ik kreeg de meest populaire gebruikers blog van de week ! Iets waarvan ik nooit had gedacht dat het zou gebeuren, zeker niet in een artikel dat ik schreef om mijn gedachten en hart te l.

Deze gemeenschap is gevuld met mensen waarvan ik wenste dat ik ze het in het echte leven ook elke dag om me heen kon hebben en niet alleen via het beeldscherm. Het is een gemeenschap met geweldige ideeën, visies, meningen en variatie.

Op een bepaalde manier is gay zijn een beetje gelijk aan een lomograaf zijn. Je houdt van een minderheid, je behoort tot een minderheid en niet iedereen snapt je. En anderen vinden je juist cooler doordat je zo bent ;)! Lomografen zijn openminded, nieuwsgierig, worden blij van verschillen en willen meer zien, leren, weten en ontdekken. Ik kan alleen maar wensen dat deze gemeenschap groter wordt, dat onze liefde zich over de wereld verspreid en in het bijzonder voor de mensen die het nodig hebben. Zodat meer mensen de wereld zien zoals wij : spannend, mooi en altijd verrassend.

Credits: lighttomysoul

De LC-A+ is een camera die ik nooit zal verkopen, ruilen of vergeten. Het heeft me hier gebracht, naar jullie allemaal, en ik hoor er eindelijk bij, geen buitenstaander meer die verlangend staart met ongelukkige ogen.

Wat betekent Lomography voor jou?

written by lighttomysoul on 2011-06-09 #people #lifestyle #love #happiness #friend #friends #choices #nederland #nederlands #courage #nld #liefde #sexuality #keuzes #seksualiteit #vreugde #gelukkig
translated by juuldeliette

More Interesting Articles