Parijs in de hitte

Waar ik woon is het zomer. En hoewel het dan leuk is om naar het strand te gaan, zorgt de hitte er soms ook voor dat je gewoon in je kamer wilt blijven om een film te kijken. Dus terwijl de maand mei goed op gang komt zijn hier een paar films die net zo ‘hot’ zijn als hun locatie. Moet ik nog meer zeggen? Doe je deur op slot. Vlieg naar Parijs. Neem je camera mee, zodat je volledig voorbereid aankomt!

Afbeelding afkomstig van Moviepostr

Midnight in Paris
Allereerst regisseerde Woody Allen deze film. Maar laten we niet een nieuwe ‘Manhattan’ of ‘Annie Hall’ verwachten. Maar ik zou graag willen weten of hij op zijn minst op gelijke voet staat als ‘Vicky Cristina Barcelona’. Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody, Marion Cotillard, Carla Bruni en Kathy Bates spelen er in mee — Het plot draait om een familie die op zakenreis gaat naar Parijs. Alleen al van de cast raakt de bioscoopbezoeker al in zwijm, en de filmposter met Vincent van Goghs ‘De sterrennacht’ op de achtergrond ontketent zeker weten je innerlijke estheet.

Uitdaging #1: Als je in Parijs bent, probeer dan fotoversies van Van Goghs schilderijen te maken!

Afbeelding afkomstig van Impawards

Last Night
Deze film is niet in Parijs opgenomen, maar Joanna’s (Keira Knightley) vorige Franse vlam Alex (Guillaume Canet) zoekt haar op in New York waar het vuurtje weer oplaait. Het probleem is alleen dat Joanna met Michael (Sam Worthington) is getrouwd, die er zelf helemaal doorheen zit omdat hij zijn gevoelens voor zijn collega Laura (Eva Mendes) probeert te onderdrukken. Het geluk van al deze mensen loopt gevaar. De vraag is natuurlijk: wie belandt uiteindelijk met wie?

Uitdaging #2: Sluip door de stad rond als een echte paparazzi. Misschien ontdek je een paar duistere geheimen van de stad.

Afbeelding afkomstig van Impawards

L’amour fou
Tot slot een waargebeurd verhaal over de Franse modeontwerper Yves Saint-Laurent en zijn geliefde Pierre Berge. De documentaire van Pierre Thoretton gaat over het ontstaan van het modehuis van Yves Saint-Laurent. Met interviews en archiefbeelden van mensen zoals Catherine Deneuve doordrenkt deze film het publiek met romantiek en geschiedenis.

Uitdaging #3: Draag mooie kleding in Parijs en maak foto’s van jezelf en je prachtige vrienden!

Bon Voyage!

written by tindabs on 2011-06-09 #lifestyle #films #keira-knightley #dutch #last-night #yves-saint-laurent #nederlands #parijs #frankrijk #midnight-in-paris #l-amour-fou #owen-wilson #rachel-mcadams #adrien-brody #marion-cotillard #carla-bruni #kathy-bates #pierre-berge #sam-worthington #eva-mendes #guillame-canet
translated by lucassio

More Interesting Articles