Recesky DIY TLR

2

Een camera die leuk is om te maken én om te gebruiken.

Ik zie mezelf als een vrij denkend persoon en ik hou ook van veel verschillende dingen, Maar als er iets is wat ik niet heb, dan is het technisch talent. Zonder gein. Ik weet nu nog steeds niet waarom ik de ‘twin lens reflex camera kit’ gekocht heb. Nadat ik hem besteld had, dacht ik dat ik er wel uit zou komen met wat hulp. Die hulp leek harder nodig te zijn dan verwacht toen ik er achter kwam dat de instructies alleen in het Chinees waren. Chinees spreek ik ook niet, dus moest ik me maar volledig op de plaatjes richten en er maar het beste van hopen. Je kan je wel voorstellen hoe trots ik was toen de camera helemaal af was zonder externe hulp! Ik moet toegeven dat het iets langer duurde dan het uurtje dat de meesten nodig hebben. Dit kwam namelijk door problemen met de sluiter, het was een onhandig stukje op de camera. Gelukkig ging de rest wel vrij snel. De plaatjes deden me denken aan een IKEA bouwtekening, dus als je dat lukt, moet je hier toch wel mee vooruit kunnen komen.

Ik kon natuurlijk niet wachten om ’m meteen te testen. Kon ik zien of ie wel echt goed in elkaar gezet was. Gelukkig – hij deed het! De Recesky gaat op 35mm film.

Credits: cornborn

De lens is een simpel tweedelig ontwerp. Perfect ondanks zijn tekortkomingen. Hij is scherp in het midden, maar wazig aan de zijkanten, en de meeste foto’s hebben mooie vignetten en contrasten.

Credits: cornborn

Bij de camera zat geen koortje, dus heb er ik gewoon een touwtje aan vast geknoopt. De camera is zeer licht dus makkelijk mee te nemen.

Misschien ken je ook de Gakken DIY TLR – de Recesky lijkt daar namelijk een kopie van te zijn. Maar er zijn kleine verschillen. Ze komen namelijk ook van hetzelfde bedrijf af.

Credits: cornborn

Al met al raad ik deze camera echt aan, niet alleen voor de mooie Lomo foto’s, maar ook voor de ervaring van het in elkaar zetten. (Wie kan er nou zeggen dat ie z’n eigen camera in elkaar heeft gezet?) Dat het mij is gelukt zegt al genoeg. Iedereen kan het dus! Go for it en veel plezier!

written by cornborn on 2011-06-09 #gear #film #diy #35mm #review #camera #twin-lens-reflex #user #tlr #netherlands #nederland #dutch #holland #do-it-yourself #gakken #recesky #nld #translation-review
translated by sjoerdjuh20

2 Comments

  1. tekkie
    tekkie ·

    Hallo, waar kocht je deze camera? Zelf kom ik uit Belgie.

  2. mingky
    mingky ·

    Ik heb deze camera ook net gekocht (via Focalprice) en mijn set had de instructies in het Engels. Met hier en daar een foutje. :). Nb. De Recesky wordt ook verkocht met gekleurde voorkant. Deze versies zijn niet van ander gekleurd plastic maar er is verf op gespoten. Hierdoor kan de schroefdraad heel stroef worden. Dus verf van de schroefdraad verwijderen (hoeft niet alles) evenals de spuitgietrand dwars op de schroefdraad van de lenzen.

More Interesting Articles