Trees

REO Menis old box camera review!

Deze prachtige oude box camera mocht ik lenen van de vriend van mijn moeder, toen hij ontdekte dat ik van camera’s en fotografie hou! Meteen na ontvangst laadde ik de camera met een filmrolletje en voila – het werkte gewoon! Hier een korte omschrijving van mijn ervaring met dit toestel.

(Picture taken from http://www.thecamerasite.net)

Op internet ben ik gaan zoeken naar meer informatie en geschiedenis over deze box camera maar ik kon helaas amper wat vinden. Er staat geen specifiek merk op (zoals bijvoorbeeld Kodak of Afga) of geen datum wanneer hij is gemaakt. Op de camera staat alleen: REO Menis, REO BOX, Made in Germany. Uit nog meer onderzoek naar soortgelijke camera’s gok ik dat deze camera ongeveer +50 jaar oud is.

Bij het openmaken van het toestel ontdekte ik dat hij 120type film gebruikt. Dit vond ik echt super want nu kon ik dus gewoon de camera gebruiken omdat er nog steeds 120 films te koop zijn. Helaas is het in Zweden wel lastiger om aan deze film te komen, maar gelukkig vond ik een Zweedse website en heb de Kodak TriX400iso B/W film aangeschaft.

Aangezien dit de eerste keer was dat ik een 120 film gebruikte, had ik geen idee hoe ik de film in het toestel kon laden. Dus ik ben gaan zoeken op internet en vond ik ontzettend veel goede tutorials. Met behulp van de juiste video heb ik de film in de camera kunnen laden.

Hier zijn de resultaten!

Credits: lighttomysoul

Op de film zouden eigenlijk 8 foto’s op kunnen, maar de eerste mistte ik en die andere waren helaas overbelicht door de sluiter die handmatig ingesteld moet worden. Ook had ik misschien beter een lagere ISO film moeten gebruiken, omdat het buiten behoorlijk zonnig was.

Al met al was het ontzettend leuk om deze camera uit te proberen.

Mocht je ooit één van deze oude camera’s tegen komen, op een vlooienmarkt, in een antiek-winkeltje, bij je opa&oma en je kan het voor een zacht prijsje kopen? Doen! Maar verwacht er niet te veel van. Veel plezier ermee!

:)

written by lighttomysoul on 2011-06-09 #gear #review #old #box-camera #netherlands #nederland #dutch #holland #120film #user-review #nld #oude-camera #reo-menis-old-box-camera

More Interesting Articles