Lomography @ FOAM Amsterdam

Lomography in het FOAM Amsterdam!

Het FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam), hét fotografiemuseum in Amsterdam organiseerde een Lomografisch evenement op 5 maart. Ik hoorde er van via een medewerker van het fotolab waar ik mijn foto’s laat ontwikkelen. FOAM lanceerde een speciale website “Lomography Amsterdam”:http://lomography-amsterdam.ning.com/ waar iedereen zijn of haar lomofoto’s kon uploaden voor het evenement. Tijdens het evenement werd een selectie van die foto’s geprojecteerd in een van de ruimtes in het museum. De site is nog steeds actief.

Om 20:00, de tijd van de opening, stond er een kleine rij voor het museum. De entreekosten waren 5€ en je kreeg een shotje vodka om je op te warmen voor die avond.

Binnen werd er in een van de ruimtes de film van Alex Graham “The Lomo Camera: shoot from the hip” herhaaldelijk getoond (ik heb niet de kans gekregen om de film te zien want die zaal was de hele avond vol). In andere zalen waren onder andere te vinden: een kleine Lomo winkel, een tips en trucs hoek, een ruimte waar de Diana met instant back en de ringflash te testen waren, en een slideshow van de geselecteerde foto’s die geprojecteerd werden op het plafond en waar de mensen liggend op kussens naar konden kijken. Eens in de zoveel tijd werd er uitgelaten gereageerd als iemands foto’s voorbij kwam (inclusief ik…)

Beneden was de bar waar DJ DJ Kako Da Ne funky balkan beats aan het draaien was en er cocktails geserveerd werden (ik hield het bij vodka en bier).

Het was leuk om te zien dat dit evenement zo veel mensen trok, al werd het me wel een beetje te druk op een gegeven moment. Ook heb ik nog mephisto19 ontmoet!

Dit evenement was een goede introductie aan Lomografie en ik weet zeker dat er hierdoor weer een hoop nieuwe lomo-fans bij zijn gekomen. Naar mijn idee hing de balans tussen ‘social event’ en Lomo meer naar de sociale kant. Ik had liever wat meer Lomo activiteiten gezien.. maar dat ben ik.

Hopelijk is dit het begin van een terugkerende traditie, dat er nog veel meer Lomography evenementen plaats zullen vinden hier in Amsterdam. Op 4 april doe ik mee aan de eerste safari in een serie van 3, georganiseerd door FOAM en Red Bull. Ik zal hier zo snel mogelijk verslag van doen.

written by paramir on 2011-06-01 #news #museum #event #foam #smena-symbol #photography #lomography #amsterdam #nederland #dutch #holland #diana-mini #lomography-nld
translated by miss_maha

More Interesting Articles