Amsterdam NEMO (Science Center)

NEMO is het grootste wetenschappelijk centrum van Nederland. Je kunt het gebouw al zien liggen vanaf Amsterdam Centraal station door de opmerkelijke architectuur – het lijkt op een groot groen schip – ontworpen door Renzo Piano. Het is gebouwd in 1997 en staat op de fundamenten van de IJtunnel.

De naam “NEMO” is latijn voor “niemand”. Het staat voor een wereld tussen fantasie en werkelijkheid – zoals de wereld in het museum. Wees voor één dag een wetenschapper, technoloog of technicus!

Er zijn vijf verdiepingen waar je in de praktijk en op interactieve manier van alles kunt leren over de wereld van de wetenschap. Dit is vooral interessant voor kinderen. Ze leren er bijvoorbeeld hoe elektriciteit, DNA of opgroeien werkt.

Het uitproberen van de experimenten is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen zullen hier hun nieuwe kennis opdoen. Als je moe bent geworden van alle wetenschap en hersenkraak activiteiten – klim dan naar het dak van het gebouw om even lekker uit te rusten. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam.

NEMO ligt op 10-15 minuten loopafstand van het Centraal station. Het is open van 10:00 tot 17:00 en de entreekosten zijn €11,50. Het museum is op maandag gesloten. Je kunt het dak van NEMO gratis bezoeken van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 17:00.

http://www.e-nemo.nl/en/

written by agrimony on 2011-06-09 #places #museum #science #location #architecture #amsterdam #netherlands #dutch #urban-adventures #lomography-netherlands #lomography-nld #art-and-culture
translated by miss_maha

More Interesting Articles