Lomography Caterpillar: Make Your Own at Home!

Misschien heb je het gezien of zelfs mee gedaan – het London LGS’s Lomo Caterpillar evenement in oktober!
Heb je het gemist? No worries, we gaan je laten zien hoe je je eigen persoonlijke rups event kan opzetten!

De techneuten van de LGS in London waren in staat om hun shots samen te voegen met 8mm footage en deze in een stop-motion video om te zetten! We gaan je laten zien hoe je zelf zoiets kunt maken, minder high-tech, maar zeker niet minder gaaf! Inderdaad – je eigen ‘Lomography Caterpillar FlipBook’.

20 van deze slimme lomografen uit Londen waren betrokken bij de originele Lomo Caterpillar (zie hier). Dat lijkt veel maar is niet noodzakelijk. Je kunt zelf bepalen hoeveel vrienden je wilt gebruiken voor je eigen film. Laad je camera met jouw favoriete film en bereid je voor om te schieten.

Hier zijn een paar ideeën:

  • Zet iedereen op een rij en onthoud, het hoeft niet recht te zijn! Schiet, en vertel de persoon achteraan de rij om naar voren te bewegen. Blijf schieten en herhaal dit totdat je film vol is. Als je al je foto’s hebt geprint, niet of plak ze dan vast aan één kant en blader erdoorheen. Let maar op, het zal net lijken alsof de hele lijn magisch beweegt. En dit is nog maar het begin!

*Zorg dat je vrienden in een cirkel staan en rond springen of dansen. Met je camera in je hand draai je rond en neem je tegelijkertijd foto’s. Maak je Caterpillar flipbook op dezelfde manier als in de vorige stap. Als je erdoorheen bladert zul je zien dat je vrienden heen en weer springen – in real Matrix stijl.

  • Richt je camera op de vloer en beweeg je voeten terwijl je rondwandelt. Als je de prints bij elkaar voegt en erdoorheen bladert zie je je eigen recreatie van je wandeling in bewegend beeld!
  • Zorg dat je vrienden in een cirkel staan en ga zelf in het midden staan. Draai rond om het gezicht van iedere vriend te zien, en maak van iedereen een shot terwijl je rondgaat. Als je de prints samenvoegt en erdoorheen bladert, heb je een geweldig klein effect!

Dit zijn heel simpele ideeën om je creativiteit te prikkelen. We horen en zien graag jouw ideeën voorbij komen in ons magazine! Dus go for it! Of misschien heb je de technische know-how om zelf je eigen stop-motion video samen te stellen. Als je dat kunt willen we héél graag de resultaten zien!

Over en Uit X

written by devoncaulfield on 2011-06-05 #gear #tutorials #tipster #lomography-caterpillar-flip-book-tipster-tutorial-vrienden-kunst-fun-snel-nieuws-lomography-nederland #holland-dutch-nld
translated by biancavdam

More Interesting Articles