Invloedrijke Foto's: Marilyn Monroe in The Seven Year Itch, 1954 door George Zimbel

Achter de schermen bij The Seven Year Itch schoot George Zimbel, samen met een aantal andere fotografen, deze foto van Marilyn Monroe terwijl haar rok omhoog vloog en de gekte eromheen losbarstte!

“The Flower” door George Zimbel © via cinemaretro.com

Norma Jean Mortensen, beter bekend als Marilyn Monroe, was een van Hollywood’s meest iconische vrouwen. Ze betoverde ons met haar films als Gentlemen Prefer Blondes, How To Marry A Millionaire, Niagara, Some Like It Hot en vele anderen. Maar het was haar rol in The Seven Year Itch die voor eeuwig haar charisma en perfectheid vastlegde in een foto.

Met dank aan documentaire fotograaf George Zimbel, want hij zette Marilyn op de foto tijdens een verbluffend moment waarop het ventilatiesysteem van de metro haar witte jurk omhoog blies en haar mooie benen liet zien. In de film, wanneer haar rok omhoog blaast, roept ze: “Oh! Dit voelt zo elegant!”.

Veel fotografen en omstanders waren aanwezig op dat moment en natuurlijk kon de massa niet anders zijn dan enthousiast zijn, iedere keer dat haar rok omhoog vloog. Helaas zorgde dit uitdagende tafereel er wel voor dat Joe Dimaggio, haar man destijds, erg boos werd en van haar scheidde. De foto werd desondanks invloedrijk en is vele malen verveelvoudigd over de hele wereld.

Onze intentie met de Invloedrijke Foto series is niet het ophemelen of vernederen van het onderwerp van de foto. Onze intentie met deze serie is om de meest invloedrijke analoge foto’s van de geschiedenis op een rij te zetten. De foto’s die we behandelen worden gezien als iconisch. Vanwege de compositie, het onderwerp of avant-garde artistieke waarde.

written by basterda on 2011-05-13 #lifestyle #films #marilyn-monroe #nederland #dutch #holland #the-netherlands #nld #george-zimbel #invloedrijke-foto-series #zwart-en-wit #klassiek #iconisch
translated by biancavdam

More Interesting Articles