Waterlooplein Rommelmarkt - Amsterdam

Jij wil graag iets leuks meemaken? Breng een bezoekje aan de Waterlooplein Rommelmarkt. Je zult geen waardevolle antiek vinden of overweldigd worden door de verscheidenheid of de grootte van de markt. Maar wat je wel zal vinden is een klein, vriendelijk, gevarieerd en interessante markt met gezellige Amsterdamse mensen.

Elke keer als ik een city trip maak, zorg ik ervoor dat ik tenminste één rommelmarkt uit de buurt bezocht heb. Toen ik in Amsterdam was heb ik de rommelmarkt op het Waterlooplein bezocht. Dit is dé plek als je iets wilt mee maken. Je zult geen waardevolle antiek vinden; je zult niet overweldigd worden door de verscheidenheid of de grootte van de markt. Maar je zult een klein, vriendelijk, gevarieerd en interessante markt vinden. De markt heeft een verscheidenheid aan tweedehands spulletjes, nieuwe spullen, rommel, antiek, mode – eigenlijk bijna alles wat je maar kunt bedenken. De prijzen zijn voor veel dingen bespreekbaar, maar sommige kraampjes hebben vaste prijzen.

Kleding
Sommige kraampjes zijn gespecialiseerd in tweedehands kleren en bij sommige vind je alleen ‘vintage’ kleding. Waarin je de verschillen meestal kunt vinden bij de prijzen en de kwaliteit ervan. Sommige kraampjes verkopen alleen nieuwe kleding, maar verwacht geen hoge kwaliteit hier.

Media
Veel kraampjes verkopen nieuwe en gebruikte dvd’s, cd’s, video spelletjes, boeken en elektronica. De prijzen zijn meestal vrij laag. Aangezien je toch echt in Amsterdam bent moet je vooral niet raar op kijken van het flinke aanbod porno DVD’s en andere films op deze markt.

Wiet en smoking cadeaus
Het Waterlooplein Markt is de beste plek in de stad om accessoires te kopen voor het roken van wiet. De prijzen voor een klein pijpje beginnen bij de €3,-. Je kan ook waterpijpen, verdampers, vermalers, lange vloeipapiertjes, marihuana lollies en tal van andere interessante dingen vinden en allemaal erg goedkoop!

Andere dingen
Het Waterlooplein rommelmarkt heeft tientallen kraampjes die diverse gebruikte huishoudelijke artikelen verkopen. Zo vind je er gereedschap, afstandsbedieningen van tv’s, gasmaskers, camera’s, camera lenzen, boeken, keukenapparatuur, asbakken, fietsen, muziekinstrumenten, etnische souvenirs uit andere gebieden, goedkope batterijen, verlengsnoeren en nog veel meer…

Locatie
De markt omringt het Stadhuis-Muziektheater complex. Het Waterlooplein rommelmarkt is in 15 minuten te lopen vanaf de Dam. De tramlijnen 1, 2, 5 , 13 of 14 rijden langs het plein. De markt is gemakkelijk te vinden, aangezien het vanuit vrijwel alle richtingen zichtbaar is wanneer je in de buurt bent.

De toegang is gratis
Maandag t/m Vrijdag geopend van 9.00 – 18.30 uur en Zaterdag vanaf 8.30-18.30 uur.

written by monoflow on 2011-05-13 #places #location #netherlands #holga #waterlooplein #lca #lomography-redscale #nederland #dutch #holland #markt #nld #lomography-nederland #rommelmarkt-amsterdam

More Interesting Articles