Amsterdamse Rommelmarkten

Ga je winkelen in de grootste stad van Nederland? Neem dan vooral een kijkje op één van de vele gezellige Amsterdamse (rommel)markten in de stad.

De meest bekende is misschien wel de markt op het Waterlooplein. Daar vind je tweedehands kleding, muziek, fietsen etc. Het plein heeft zijn eigen metro station en is geopend vanaf Maandag t/m Zaterdag, van 8.30-17.30 uur.

Een andere interessante markt, is de overdekte antiekmarkt De Looier. Waar je naast meubelen ook sieraden, bestek en oude stampot pannen kan vinden. De Looier is te vinden op de Elandsgracht 109 (open vanaf Dinsdag t/m Zaterdag, 11.00-17.00 uur) en de Dappermarkt (vanaf Maandag t/m Zaterdag, 9.00-16.00 uur) in de Dapperstraat. Dit is de goedkoopste markt uit de hele stad met kleding, drogisterij artikelen en eten.

De meest beroemde markt voor toeristen in Amsterdam is de bloemenmarkt. Misschien wel de enige markt op de hele wereld die op het water drijft. De specialiteiten zijn bloemen, zaadjes, bollen en zeldzame planten, zoals de zwarte roos. De markt bevindt zich op de Singel tussen Rokin en Leidsestraat en is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Voor mijn foto serie heb ik gekozen voor de Albert-Cuyp markt, omdat dit de grootste en de meest veelzijdige markt in Amsterdam is. De specialiteiten van deze markt zijn allerlei verschillende specerijen, kruiden en vers eten zoals vis en kaas. Ook kan je hier kleding, schoenen, pruiken, bloemen, mode artikelen en fiets reparatie winkels te bezoeken. De Albert-Cuyp markt is open vanaf Maandag t/m Vrijdag, vanaf 10.00-18.00 uur en Zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, en is te vinden in de Albert-Cuypstraat/Ferdinand Bolstraat vlakbij het Heinekenplein.

Heb je genoeg van het ronddwalen over de markt? Verwen jezelf met heerlijke appeltaart, een kopje koffie of biertje in één van de vele gezellige Amsterdamse kroegen in de buurt.

written by agrimony on 2011-05-13 #places #location #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #lomography-netherlands #lomography-nld #lomography-nederland #markten #shoppen #winkelen
translated by elefteria

More Interesting Articles