Paradiso Amsterdam - Dag vs Nacht

Paradiso is de plek waar ik werk maar vooral waar ik heel graag kom en me thuis voel…

Voorzijde
Achterzijde

De dag vs de nacht

Paradiso is hét poppodium van Nederland. De plek waar je al jaren de meest geweldige concerten kunt zien, gedanst word tot zonsopgang, waar je nieuwe bandjes kunt ontdekken en dat naast dit alles ook een groot scala aan bijzondere programmering heeft. Paradiso is de plek waar ik werk maar vooral waar ik heel graag kom en me thuis voel.

Het is bijna 10.00 uur en zwaai de dames van de receptie goedemorgen. Om mijn computer te bereiken zal ik 6 trappen op moeten. Er is geen lift, althans, er is wel een lift maar die gaat tot de 1ste verdieping en ik zit op zolder, de nok van dit voormalige kerkgebouw. Het is een oase van rust op ‘de zaak’ (Ik vind het heerlijk om ‘de zaak’ te zeggen). Met een kop thee beklim ik de laatste trap en zet mijn computer aan.

De uren overdag, lopend door het gebouw en zijn zalen, vind ik bijna heilzaam. Je ziet allemaal dingen die je in de nacht niet opmerkt. Je kunt ongestoord ronddwalen en je zelfs even op het podium wagen om je voor te stellen dat er 1000 man voor jou staan te schreeuwen.

Als bezoeker krijg je ‘achter de schermen’ niet te zien. Je weet niet waar zich de kantoren bevinden, wie wat doet en hoe Snoop Dog eigenlijk überhaupt op het podium is beland! Ik bel dol op de dag. De rust maar ook de reuring. Leveranciers, schoonmakers, programmeurs, de publiciteitsafdeling, techniek helden, de catering die kleedkamers op orde maken en het personeel verwennen met de lekkerste broodjes en soep. Bedrijfsleiding die alles aan het voorbereiden is, vergaderingen over de toekomst, schilders die alles weer vlekkeloos maken en ga zo maar door.

De dag is magisch omdat ‘wij’ het mogelijk maken dat de nacht er is. De nacht die de dag verdoezelt, zodat jij je als bezoeker nergens druk om hoeft te maken.

De Gekste Dag
Publiek
Cata Pirata

written by dietroseboom on 2011-05-11 #places #festival #landmark #location #amsterdam #venue #nederland #dutch #holland #paradiso #the-netherlands #happening #personal-story #nld #weteringschans #pop-venue #popzaal #poptempel

More Interesting Articles